2013-04-03 09:44:09
Φωτογραφία για Σύσκεψη αρχηγών εν όψει τρόικας
Τη συγκρότηση κοινής γραμμής εν όψει των διαπραγματεύσεων που ξεκινούν από αύριο με την τρόικα θα επιχειρήσουν οι τρεις κυβερνητικοί εταίροι στη σύσκεψη που θα έχουν σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου, εν μέσω των ενδοκυβερνητικών διαφωνιών με αιχμή το τέλος ακινήτων... Στο επίκεντρο των συζητήσεων που θα έχουν στις 19.00 ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και οι πρόεδροι του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Αριστεράς, Ευάγγελος Βενιζέλος και Φώτης Κουβέλης, θα βρεθούν τόσο το ειδικό τέλος ακινήτων μέσω ΔΕΗ όσο και η κινητικότητα στο Δημόσιο.

Κυβερνητικά στελέχη έχουν αποδεχθεί την αναγκαιότητα διατήρησης του ΕΕΤΗΔΕ μέσω ΔΕΗ και για το τρέχον έτος, καθώς η τρόικα δεν εμπιστεύεται την ικανότητα του φοροεισπρακτικού μηχανισμού να συλλέξει τα έσοδα που σήμερα συγκεντρώνονται μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.

Ωστόσο, η Δημοκρατική Αριστερά διαφωνεί κάθετα με την παράταση είσπραξης του τέλους μέσω της ΔΕΗ και το 2013, ενώ και το ΠΑΣΟΚ παραμένει σταθερό στη θέση του ότι το 2013 είναι η χρονιά κατά την οποία θα πρέπει να υιοθετηθεί ο ενιαίος φόρος ακινήτων.


Στο πλαίσιο αυτό το οικονομικό επιτελείο φέρεται να έχει βάλει στο τραπέζι πρόταση ηπιότερης φορολόγησης για τα ακίνητα με χαμηλότερη αντικειμενική αξία.

Ενδεικτικές είναι οι χθεσινές δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου, Σίμου Κεδίκογλου, ο οποίος αν και παραδέχθηκε ότι ο τρόπος είσπραξης του φόρου ακινήτων παραμένει «αγκάθι», τόνισε ότι το ποσό που θα καταβληθεί από τους φορολογούμενους φέτος θα είναι αισθητά χαμηλότερο.

Ερωτηθείς για τη διαφωνία της Δημοκρατικής Αριστεράς, ο κ. Κεδίκογλου υπογράμμισε ότι όποτε έχει χρειαστεί οι κυβερνητικοί εταίροι έχουν δείξει υψηλό αίσθημα ευθύνης.

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος Τύπου της ΔΗΜΑΡ, Ανδρέας Παπαδόπουλος, δήλωσε πως το κόμμα αναμένει την τελική πρόταση για το τέλος ακινήτων, προσθέτοντας ότι «έτσι όπως έχει η κατάσταση, το αρχικό χαράτσι δεν μπορούμε να το ψηφίσουμε». Διευκρίνισε ωστόσο πως δεν υπάρχει ζήτημα για την κυβερνητική συνοχή. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
8ο Brevet Πύργου Ηλείας 2013
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
8ο Brevet Πύργου Ηλείας 2013
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ