2013-04-10 16:14:10
Φωτογραφία για Aυτοσχεδιασμοί και ανικανότητα ακόμα και στα πιο σοβαρά θέματα
"Πάγια τακτική της δημοτικής αρχής σε όλα τα σοβαρά θέματα της πόλης είναι να τα εισάγει στο δημοτικό συμβούλιο προς συζήτηση την τελευταία στιγμή, έχοντας εξαντλήσει όλα τα χρονικά περιθώρια και εκβιάζοντας με αυτό τον τρόπο τη θετική ψήφο των αιρετών. Η τακτική αυτή, όταν μάλιστα συνοδεύεται όπως γίνεται πρόσφατα με δημοσιεύματα μελών της ή έμμισθων συνεργατών και συμβούλων της, λίγα 24ωρα πριν τις κρίσιμες συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου, στα οποία δημοσιεύματα είτε νουθετούνται, είτε συκοφαντούνται ως ανίκανοι και καταστροφείς της πόλης, είτε απειλούνται, είτε απαξιώνονται οι αιρετοί σύμβουλοι αποδεικνύει αφενός την αδυναμία της να πάρει αποφασιστικά και έγκαιρα αποφάσεις, αφετέρου το σαθρό ιδεολογικό και επικίνδυνο πολιτικά υπόβαθρό της.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα της προχειρότητας και γενικά της επικίνδυνης ανικανότητας που χαρακτηρίζει τη δημοτική αρχή, είναι η τακτική που ακολουθεί στο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων
. Παρά τις δεσμεύσεις της (προεκλογικές και μετεκλογικές) κρατά ανοικτή την Ξερόλακκα μολύνοντας και καταστρέφοντας, προχωρά τις διαδικασίες του εργοστασίου χωρίς να ενημερώσει λεπτομερώς την κοινή γνώμη για τις ουσιαστικές λεπτομέρειες που αφορούν τους πολίτες (οικονομικά στοιχεία διαχείρισης και λειτουργίας) και χωροθετεί ΣΜΑ, χωρίς να προηγηθεί διάλογος με φορείς και κατοίκους. Μην μιλήσουμε για την επιτροπή διαβούλευσης που την έχει καταργήσει σαν όργανο.

Μέσα σε ένα θολό τοπίο προωθεί για τις μελλοντικές γενιές κρίσιμα καθημερινά ζητήματα δείχνοντας περισσότερο ζήλο στο να ικανοποιήσει τις εντολές που τις δίνονται από κυβερνητικά στελέχη της. Η αποφυγή με κάθε τρόπο της διαβούλευσης, η ελλιπής ενημέρωση όλων των εμπλεκομένων, οι διαβολές και οι εκβιασμοί συνθέτουν την εικόνα ενός αντικοινωνικού και αντιλαϊκού πολιτικού αυτοδιοικητικού φορέα που διοικεί εφαρμόζοντας αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις. Η κατάσταση γίνεται πιο εκρηκτική, καθώς με αυτές τις τακτικές καλλιεργεί αντιπαλότητες, οδηγεί σε ρήξη τις τοπικές κοινωνίες και παραπλανά εκπροσώπους συλλόγων με μυστικοσυμβούλια.

Η ώρα της ευθύνης είναι σήμερα λοιπόν, για τη Δημοτική Αρχή που πρέπει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να παρουσιάσει στο δημοτικό συμβούλιο, επιτέλους, ένα ολοκληρωμένο, ρεαλιστικό και με χρονοδιάγραμμα σχέδιο επίλυσης της διαχείρισης των απορριμμάτων. Η ευθύνη της μη προώθησης έγκαιρα των διαδικασιών είναι αποκλειστικά δική της και, όπως προαναφέραμε, συνθέτει και χαρακτηρίζει το πολιτικό της προφίλ. Από την πλευρά μας, θεωρούμε αναγκαία την πλήρη και ακριβή ενημέρωσή μας για τη λήψη αποφάσεων ειδικά για κρίσιμα θέματα που ταλαιπωρούν και βασανίζουν τους δημότες."

Ήρα Κουρή, Απόστολος Βανταράκης

Ανεξάρτητοι Δημοτικοί Σύμβουλοι
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ