2013-04-20 02:37:03
Φωτογραφία για Στόχος χάκερς οι σταθμοί ηλεκτρικών αυτοκινήτων
Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου Hack in the Box στο Άμστερνταμ, ερευνητής ασφάλειας απέδειξε ότι χάκερς θα μπορούσαν να... χρησιμοποιήσουν ευάλωτους σταθμούς φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων, παρεμποδίζοντας την φόρτιση των οχημάτων σε μια συγκεκριμένη περιοχή.

Οι επιτιθέμενοι θα μπορούσαν ενδεχομένως να χρησιμοποιήσουν τα σφάλματα στην ασφάλεια του συστήματος, για την παράλυση ολόκληρων τμημάτων του δικτύου ηλεκτρικής ενέργειας.

«Παρόλο που τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα δεν είναι ακόμα ιδιαίτερα διαδεδομένα, αναμένεται να μετατραπούν στο πιο συνηθισμένο μέσο για να ταξιδεύει κανείς, μέσα στα επόμενα 10 χρόνια. Αν συμβεί αυτό, είναι σημαντικό τα συστήματα φόρτισης σε όλο τον κόσμο να είναι ασφαλή, ώστε να μην επιτρέπεται η πρόσβαση και η τροποποίηση αυτών από επιτιθέμενους hackers», είπε ο Ofer Shezaf, διευθύνων σύμβουλος της HP ArcSight.

«Ουσιαστικά ένας σταθμός φόρτισης είναι ένας υπολογιστής στο δρόμο» δήλωσε ο Shefaz. «Και δεν είναι μόνο ένας υπολογιστής στο δρόμο, αλλά είναι επίσης ένα δίκτυο στο δρόμο».

Επομένως οι χάκερς που διαθέτουν τον κατάλληλο εξοπλισμό μπορούν με ευκολία να αποκτήσουν πρόσβαση στα συστήματα φόρτισης, αναλύοντας τα και προσδιορίζοντας σφάλματα στο firmware. Σύμφωνα με τον ερευνητή, η εκμετάλλευση των σφαλμάτων αυτών από τους επιτιθέμενους μπορεί να οδηγήσει ακόμα και σε παράλυση του δικτύου ηλεκτρικής ενέργειας.
SecNews
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ