2013-04-20 13:54:05
Φωτογραφία για Επισημοποιήθηκε η παραίτηση Μπερσάνι
Την παραίτησή του επισημοποίησε, αργά το βράδυ, ο γραμματέας του Δημοκρατικού Κόμματος, Πιερλουίτζι Μπερσάνι, διευκρινίζοντας, όμως, ότι πρόκειται να... ισχύσει αμέσως μετά την εκλογή του νέου προέδρου της Δημοκρατίας.

Η απόφαση του επικεφαλής των «Δημοκρατικών» οφείλεται, όπως εξήγησε ο ίδιος, στο ιδιαίτερα απογοητευτικό αποτέλεσμα της τέταρτης ψηφοφορίας για την εκλογή του προέδρου της Δημοκρατίας: ο υποψήφιος της κεντροαριστεράς, Ρομάνο Πρόντι, αντί να λάβει 496 ψήφους (που αντιστοιχούν στον αριθμό των προοδευτικών γερουσιαστών, βουλευτών και περιφερειακών αντιπροσώπων) «σταμάτησε» στις 395, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

«Ένας στους τέσσερις δικούς μας εκλέκτορές, μας πρόδωσε. Είναι κάτι το πολύ σοβαρό, κάτι το απαράδεκτο», δήλωσε ο Μπερσάνι, μιλώντας σε συνεδρίαση του κόμματός του.

Ο υποψήφιος πρωθυπουργός της κεντροαριστερής συμμαχίας, στις βουλευτικές εκλογές του περασμένου Φεβρουαρίου, πρόσθεσε: «δεν μπορώ να δεχθώ την ήττα του Πρόντι. Θα συνεχίσω να δίνω ένα χέρι βοήθειας, αλλά οι κοινοβουλευτικοί μας εκπρόσωποι πρέπει να έλθουν αμέσως σε επαφή με τις άλλες πολιτικές δυνάμεις, για να βρεθεί μια οριστική λύση για την προεδρία της Δημοκρατίας. Μόνοι μας, δεν μπορούμε να εκλέξουμε πρόεδρο».


Το «Δημοκρατικό Κόμμα», το οποίο, πριν δυο μήνες, είχε αναδειχθεί σε πρώτη πολιτική δύναμη της χώρας, βρίσκεται τώρα αντιμέτωπο με μια πρωτοφανή εσωτερική κρίση, που ουδείς γνωρίζει, μέχρι ποιου σημείου μπορεί να φτάσει. Στελέχη της κεντροαριστεράς, με δηλώσεις τους στα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, έκαναν λόγο ακόμη και για «δομική κατάρρευση».

Στις δέκα το πρωί ώρα Ιταλίας- έντεκα ώρα Ελλάδος- ξεκινά, στο μεταξύ, η πέμπτη, κατά σειρά, ψηφοφορία, για την εκλογή του προέδρου της Δημοκρατίας, η οποία δεν προβλέπεται, πάντως, να φέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα:

η κεντροαριστερά των Δημοκρατικών, ανακοίνωσε ήδη ότι θα ψηφίσει λευκό και το ίδιο είναι πολύ πιθανό να πράξει και η κεντροδεξιά του "Καβαλιέρε".

Το κίνημα "Πέντε Αστέρων", του Μπέππε Γκρίλλο, με την συνεργασία του μικρού κόμματος «Αριστερά και Ελευθερία», πρόκειται να συνεχίσει να στηρίζει τον υποψήφιό του, καθηγητή νομικής Στέφανο Ροντοτά, ενώ η κεντρώα "Επιλογή Πολιτών" του Μάριο Μόντι θα ψηφίσει, και πάλι, την υπηρεσιακή υπουργό εσωτερικών, Άννα Μαρία Καντσελιέρι.
euro2day.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ