2013-04-21 15:00:06
Φωτογραφία για ΦΙΛΙΠΟΦ : ΜΗΝ ΚΡΥΒΟΜΑΣΤΕ, ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΠΑΙΖΟΥΜΕ!
Ο Ντίμα Φιλίποφ έδωσε... ρεσιτάλ στον τελευταίο τελικό με τον Παμβοχαϊκό και εξηγεί στο "gazzetta.gr" τη... σχέση του Ολυμπιακού με τους τίτλους, το δέσιμο που έχει αποκτήσει με την ομάδα, καθώς και τους στόχους του.

Αναλυτικά Ο πασαδόρος των ερυθρόλευκων είχε μία χρονιά με έντονες συγκινήσεις. Επέστρεψε από έναν σοβαρό τραυματισμό, άκουσε αρκετούς να τον αμφισβητούν, ωστόσο στο τέλος πανηγύρισε τρεις τίτλους με την ομάδα του Ολυμπιακού, αφού πέραν του πρωταθλήματος πήρε το Κύπελλο και το Λιγκ Καπ. Ακόμα και στους τελικούς των πλέι οφ έπαιζε με πρόβλημα και χρειάστηκε να σφίξει τα δόντια για να τα καταφέρει.

Ο Ντίμα Φιλίποφ ισοφάρισε τα πρωταθλήματα (δύο) του πατέρα του, Γούρι και εκφράζει την επιθυμία του να τα ξεπεράσει! Αναφέρεται στο δέσιμό του με τον Ολυμπιακό και στη δήλωσή του ότι «το ματς με τον Παμβοχαϊκό μπορεί να ήταν το τελευταίο του με την ερυθρόλευκη φανέλα», καθώς και στον υποβιβασμό του Παναθηναϊκού...


Τελειώνεις τη χρονιά με τρεμπλ, ενώ προερχόσουν από έναν σημαντικό τραυματισμό. Ήταν δικαίωση για σένα;

«Σίγουρα, είναι μεγάλη χαρά γιατί καταφέραμε να κατακτήσουμε το τρεμπλ μετά από μια δύσκολη χρονιά που ουσιαστικά μείναμε χωρίς τίποτα. Για μένα ήταν σημαντικό, γιατί ήρθα από έναν μεγάλο τραυματισμό που με ταλαιπωρούσε 6-7 μήνες. Πιστεύω απέδειξα σε όλους που δεν με πίστευαν ότι μπορούσαν να τα καταφέρω, ήταν μια δικαίωση για μένα και για όλη την ομάδα.

Έπαιξες και στους τελικούς τραυματίας...

«Σε όλη τη σειρά των τελικών χρειάστηκε να παίξω με ένεση, έτσι ώστε να μην αντιμετωπίσω κάποιο πρόβλημα και όλα πήγαν καλά».

Οι περισσότεροι στέκονται στον προγραμματισμό που έγινε από την αρχή της σεζόν. Πίστευες από το ξεκίνημα ότι μετά από μια χρονιά με αρκετά προβλήματα θα πάρετε τρεις τίτλους;

«Τι πιστεύαμε γιατί έχουμε μια διοίκηση πρώτα από όλα που μας στηρίζει σε όλα τα θέματα, μας κάνει να ξεχάσουμε τα εξωαγωνιστικά προβλήματα που είχαμε τις άλλες χρονιές και έτσι στεκόμαστε μόνο στο βόλεϊ. Αυτό δημιουργεί ένα υγιές κλίμα στην ομάδα. Όλοι κοιτούν τη δουλειά τους και αυτός είναι ο στόχος, οι τίτλοι. Μην κρυβόμαστε, στον Ολυμπιακό παίζουμε!».

Ο κόσμος ήρθε και στο Βραχάτι στο τελευταίο ματς και γενικώς έχει σταθεί στο πλευρό σας. Ήταν ένα από τα δυνατά σημεία αυτής της προσπάθεια;

«Σίγουρα ο κόσμος μας έχει στηρίξει πάρα πολύ. Η Θύρα 7 μπορώ να πω ότι μπήκε μπροστά, στηρίζει την ομάδα οικονομικά και μέσα στο γήπεδο και δείχνει ότι είναι μαζί μας. Πρέπει να τους πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ, τους δώσαμε κι εμείς μια μεγάλη χαρά».

Ισοφάρισες τον πατέρα σου σου σε τίτλους. Είσαι έτοιμος να τον ξεπεράσεις;

«Ήταν ο στόχος μου να φτάσω τον πατέρα μου σε τίτλους στην Ελλάδα! Μακάρι με το καλό να έρθουν κι άλλα πρωταθλήματα».

Δήλωσες όμως ότι ίσως ήταν το τελευταίο σου ματς με τη φανέλα του Ολυμπιακού...

«Το συμβόλαιό μου τελείωσε με τον Ολυμπιακό, δεν έχω συζητήσει ακόμα με την ομάδα. Υπάρχουν κάποιες επαφές με ομάδες του εξωτερικού, αλλά δεν θέλω ακόμα να μπω σε λεπτομέρειες...».

Θα ήθελες όμως να παραμείνεις;

«Μην κρυβόμαστε, ο Ολυμπιακός είναι μια ομάδα που με στήριξε πολύ. Στον Ολυμπιακό ήθελα να παίζω, έχω δεθεί με την ομάδα και την αγαπώ. Θα ήταν δύσκολο να φύγω από τον Ολυμπιακό...»

Ακόμα δεν έχετε αποφασίσει αν θα παίξετε στο Τσάμπιονς Λιγκ ή το CEV Cup. Θα ήταν ένα επιπλέον κίνητρο το Τσάμπιονς Λιγκ;

«Είναι σίγουρα ένας στόχος για μένα να παίξω Τσάμπιονς Λιγκ, την πρώτη χρονιά μου δεν τα κατάφερα γιατί δεν είχα δικαίωμα συμμετοχής. Δεν εξαρτάται από εμάς, η διοίκηση αποφασίζει, αλλά σίγουρα είναι ένας στόχος και ένα κίνητρο».

Θεωρείς ότι με τον Παναθηναϊκό να πέφτει και τον Ηρακλή να βρίσκεται χαμηλά το Πρωτάθλημα χάνει την αίγλη του;

«Είναι και οι δύο μεγάλες ομάδες. Ο Παναθηναϊκός είχε παίξει τελικό CEV Cup, ο Ηρακλής έχει πρωταθλήματα, Κύπελλα, διακρίσεις στην Ευρώπη. Είναι σίγουρα πολύ άσχημο για το ελληνικό βόλεϊ, κάνει κακό γενικά στο άθλημα».

Φιέστα σήμερα στο «Γ. Καραϊσκάκης» και για εσάς. Είναι κάτι που το περιμένετε πως και πως;

«Το έχουμε ζήσει άλλη μια φορά και είναι μαγικές στιγμές. Κάποια παιδιά δεν το έχουν ζήσει. Θα το γιορτάσουμε με την ψυχή μας και θα κάνουμε όλοι το γύρο του θριάμβου!»
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ