2013-04-21 15:17:04
Φωτογραφία για Ρίτσαρντ Χαας: Καθησυχαστικός ο Αλέξης Τσίπρας
Η στάση του Αλέξη Τσίπρα «δεν στοχεύει στο να δημιουργήσει ανησυχίες στις ΗΠΑ, αντίθετα ήταν καθησυχαστικός», δηλώνει ο πρώην υπεύθυνος στρατηγικού σχεδιασμού του Στέιτ Ντιπάρτμεντ και σύμβουλος του προέδρου Μπους του πρεσβύτερου, Ρίτσαρντ Χάας, στην «Καθημερινή της Κυριακής». Επιπλέον, σημειώνει ότι η σημερινή κυβέρνηση στην Ελλάδα πρέπει να πετύχει καθώς δεν υπάρχουν περιθώρια επαναδιαπραγμάτευσης με την ΕΕ.

Μάλιστα, ο κύριος Χαας, θεωρεί πως η κρίση γκρέμισε τους διαχωρισμούς του παρελθόντος σε Αριστερά και Δεξιά και τώρα σημείο αναφοράς αποτελεί το πόσο επιθυμεί ένα κόμμα να παραμείνει η χώρα στο ευρώ.

Τονίζει, επίσης, την ανάγκη επιτυχίας της ελληνικής κυβέρνησης. «Η σημερινή κυβέρνηση πρέπει να πετύχει γιατί η Ελλάδα δεν έχει περιθώρια επαναδιαπραγμάτευσης με την ΕΕ», υπογραμμίζει ο Ρίτσαρντ Χάας, πρόεδρος επίσης του Συμβουλίου Εξωτερικών Σχέσεων, μιας εκ της σημαντικότερης δεξαμενής σχέσης των ΗΠΑ.

Σχετικά με τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, υποστηρίζει ότι η Ελλάδα δεν έχει την πολυτέλεια να εμπλακεί σε μια κρίση με την Τουρκία και να φοβίσει επενδυτές και τουρίστες, προσθέτοντας ότι οι δύο χώρες πρέπει να συνεργαστούν σε ενέργεια και τουρισμό.
tvxs.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ