2013-04-21 16:16:04
Φωτογραφία για 4.000 € μηνιαίως για το «παλάτι» Τράα στη Φιλοθέη!
Εστω και με καθυστέρηση ενός χρόνου έρχεται στη Βουλή το θέμα της πολυτελούς διαβίωσης του μόνιμου εκπροσώπου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στη χώρα μας Μπομπ Τράα, αλλά και άλλων μελών της τρόικας.

Με ερώτηση που κατέθεσαν στους υπουργούς Οικονομικών και Εξωτερικών οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Στάθης Παναγούλης, Νάσος Αθανασίου και Δημήτρης Στρατούλης ζητούν μεταξύ άλλων να μάθουν αν επιβαρύνεται το Ελληνικό Δημόσιο με το υπέρογκο ποσό των 4.000 ευρώ που δαπανάται για την ενοικίαση πολυτελούς βίλας στη Φιλοθέη, όπου διαμένει ο Ολλανδός.

Να σημειώσουμε ότι το θέμα δεν βλέπει πρώτη φορά το φως της δημοσιότητας, καθώς ο κ. Τράα αρχικά διέμενε στη Διονυσίου Αεροπαγίτου σε ρετιρέ με θέα την Ακρόπολη, με ενοίκιο 9.100 ευρώ.

Εντολή Στρος Καν

Οπως έγραφε τότε το «Πρώτο Θέμα», απ' όπου είναι και οι φωτογραφίες που δημοσιεύουμε, η εντολή που είχε δώσει ο περιβόητος πλέον Στρος Καν (που ήταν τότε επικεφαλής του ΔΝΤ) προς τον κ. Τράα ήταν να μετακομίσει και τότε από τη Διονυσίου Αεροπαγίτου.


Η λύση δεν βρέθηκε σε κάποια λογική, τουλάχιστον για τα ενοίκια, περιοχή, αλλά στη Φιλοθέη, σε ένα «παλάτι» που προκαλεί τους Ελληνες, οι οποίοι βιώνουν για τρίτη χρονιά τις πολιτικές άγριας λιτότητας του ΔΝΤ.

Παράλληλα, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με την ερώτησή τους ζητούν πλήρη ενημέρωση για το νομικό καθεστώς της παρουσίας των μελών της τρόικας Πολ Τόμσεν, Κλάους Μαζούχ και Ματίας Μορς στη χώρα μας και για το εάν καλύπτονται από τις διεθνείς συμβάσεις περί διπλωματικών αντιπροσωπιών, και ποιες είναι αυτές.

Επίσης, ζητούν να μάθουν:

1. Πού στεγάζονται τα γραφεία της τρόικας -Ράιχενμπαχ, Φούχτελ- και ποιος επιβαρύνεται με το κόστος ενοικίου και τα εν γένει έξοδα διοικητικής υποστήριξης των γραφείων τους.

2. Ποιος φορέας καλύπτει τις δαπάνες διαμονής τους και ποιο είναι το κόστος φιλοξενίας τους μέχρι τώρα.

3. Αν τους παρέχονται από το Ελληνικό Δημόσιο φορολογικές απαλλαγές για εισαγωγή αυτοκινήτων, προνόμια διπλωματικών αντιπροσωπιών και διευκολύνσεις, ποια μέλη, όχι μόνο της κυβερνώσας τριανδρίας, αλλά και του συνόλου του προσωπικού που διαθέτουν οι θεσμοί Ευρωπαϊκής Ενωσης - Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας - Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου έχουν κάνει χρήση αυτών, και να κατατεθεί αναλυτικός κατάλογος.

Επίσης, θέτουν θέμα συνταγματικότητας του χαρακτήρα των ενεργειών του υφυπουργού Εργασίας της γερμανικής κυβέρνησης Χανς Γιόακιμ Φούχτελ σε σχέση με την Τοπική Αυτοδιοίκηση στη χώρα μας.

«Οικονομικός δολοφόνος»

Οι τρεις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ρωτούν να πληροφορηθούν αν αληθεύει η πληροφορία ότι ο μόνιμος εκπρόσωπος στην Ελλάδα του ΔΝΤ Ολλανδός Μπομπ Τράα, όταν ήταν απεσταλμένος του οργανισμού στο Εκουαδόρ, χαρακτηρίστηκε από τις εκεί Αρχές ως «ανεπιθύμητο πρόσωπο» -persona non grata- γιατί, σύμφωνα με την οργάνωση Accion Ecologica, λειτούργησε ως «οικονομικός δολοφόνος».

eglimatikotita.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ