2013-04-22 02:46:03
Φωτογραφία για Τι πρέπει να προσέξουμε στις πασχαλινές αγορές μας
Καθώς το Πάσχα πλησιάζει, λαμπάδες και σοκολατένια αυγά έχουν την τιμητική τους για τα παιδιά. Τι πρέπει να προσέξεις όμως αγοράζοντας τέτοια είδη για να αποφύγεις τα δυσάρεστα ατυχήματα;

Το Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών σε ενημερώνει για το τι πρέπει να προσέξεις αγοράζοντας τη λαμπάδα του παιδιού και το πασχαλινό του αυγό για να περάσεις ένα ήρεμο Πάσχα!

-Προσέχουμε ιδιαίτερα τη χρήση κεριών και λαμπάδων. Σε χώρους, με συνωστισμό, κρατάμε τα αναμμένα κεριά ή λαμπάδες σε απόσταση ασφαλείας από τους διπλανούς μας. Έχουμε τα παιδιά μας υπό την άμεση επιτήρησή, καθώς οι λαμπάδες τους είναι συνήθως διακοσμημένες με εύφλεκτα υλικά.

-Η διακόσμηση των λαμπάδων θέλει ιδιαίτερη προσοχή. Τα παιχνίδια που διακοσμούν τις λαμπάδες πρέπει να πληρούν τις προδιαγραφές ασφαλείας που ισχύουν για τα παιχνίδια. Όμως, και πάλι, απαιτείται μεγαλύτερη προσοχή, γιατί τα παιχνίδια πάνω στις λαμπάδες βρίσκονται πολύ κοντά στη φλόγα και μπορεί ανά πάσα στιγμή να πιάσουν φωτιά.

-Τα διακοσμητικά κεριά, στη βάση τους ή στη συσκευασία τους, πρέπει να φέρουν οδηγίες ασφαλούς χρήσης, στα ελληνικά. Πολλές φορές, για τις οδηγίες αυτές χρησιμοποιούνται σύμβολα. Αν δεν καταλαβαίνουμε, πρέπει να ρωτήσουμε τον πωλητή. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ