2013-04-22 10:16:55
Φωτογραφία για ΑΕΚ - Αρχίζει ο Γολγοθάς της...!!!
«Μαύρη» μέρα για την ΑΕΚ στην 89χρονη ιστορία της, που μετά την ήττα απ' τον Ατρόμητο στο Περιστέρι (το γκολ ο Γιαννούλης στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων) υποβιβάστηκε στη Football League!

Οι στιγμές που ακολούθησαν με το τελικό σφύριγμα οδυνηρές και δύσκολο να περιγραφούν με λόγια. Θλίψη, απελπισία και κλάματα συνέθεσαν ένα σκηνικό που κανείς δεν θα ήθελε να βιώσει ποτέ στη ζωή του. Και το κυριότερο ουδείς μπορεί να γνωρίζει ποια θα είναι η επόμενη ημέρα.

Πριν από τη σέντρα οι παίχτες της ΑΕΚ αγκαλιάστηκαν και έδωσαν όρκο νίκης, το οποίο, όπως φάνηκε, δεν τήρησαν. Στο τέλος, απαρηγόρητος ο Αραμπατζής έμεινε για περισσότερο από δέκα λεπτά «καρφωμένος» στο χορτάρι, την ίδια στιγμή που και οι υπόλοιπου συμπαίχτες του βρισκόταν σε αντίστοιχη ψυχολογική και συναισθηματικά φορτισμένα κατάσταση.

Οι Μπουγαΐδης, Φούντας, Σταματής είχαν σηκώσει τη φανέλα κρύβοντας μ' αυτήν το κεφάλι τους, ο Τσουκαλάς είχε ξαπλώσει στον αγωνιστικό χώρο και σηκώθηκε μόνο όταν τον πλησίασε ο Τρ
. Δέλλας, ο Γκερέιρο «ράκος» παρέμενε καθισμένος στην άκρη του πάγκου και έκλεγε με λυγμούς. Μαζί του και ο επί πολλά χρόνια φυσιοθεραπευτής της ΑΕΚ Ν. Πανταζής που αδυνατούσε να πιστέψει τις στιγμές, οι οποίες διαδραματίζοντας μπρος στα μάτια του. Μάταια προσπαθούσε ο τεχνικός της «Ενωσης» να προσφέρει μια νότα ανακούφισης, λέγοντάς τους πως «θα ξαναγεννηθούμε. Είμαστε ΑΕΚ. Μην το βάζετε με τίποτα κάτω. Ψηλά το κεφάλι».

Συμφέρον και ματαιοδοξία

Η αλήθεια είναι πως ουσιαστικά η κατηγορία δεν χάθηκε χθες για τους «κιτρινόμαυρους», αλλά η μοίρα τους ήταν λίγο-πολύ προδιαγεγραμμένη απ' το ξεκίνημα της χρονιάς. Τότε, που όλοι πόνταραν μόνο στη φανέλα και το μόνο που τους ένοιαζε ήταν η καρέκλα και το πώς θα ικανοποιήσουν το προσωπικό τους συμφέρον και τη ματαιοδοξία τους. Απλά, χθες, στο αφιλόξενο Περιστέρι μπήκε η ταφόπλακα της καταστροφής. Οι γηπεδούχοι πήραν το αίμα τους πίσω για την απώλεια του Κυπέλλου και πιστοποίησαν τη συμμετοχή τους στα πλέι οφ, ενώ η ΑΕΚ απέμεινε να «κλαίει τη μοίρα» της.

Η «Ενωση», απόντος και του Κορδέρο, είχε πολλές «τρύπες» στον χώρο του κέντρου, με αποτέλεσμα να παρουσιάζεται αποκομμένη απ' τις υπόλοιπες γραμμές. O Γκερέιρο, παίχτης «βαρόμετρο» για την απόδοση της ΑΕΚ, ήταν -ανεπίτρεπτα- έξω απ' τα νερά του. Εξαιρετικά νευρικός, με πολλές λανθασμένες πάσες-επιλογές, έχανε διαρκώς την μπάλα μέσα απ' τα πόδια του, γεγονός ανεπίτρεπτο για την κλάση του και την κρισιμότητα του αγώνα. Φωτεινή εξαίρεση η σέντρα του στην κεφαλιά του Πετρόπουλο (37'), που πέρασε λίγο άουτ.

Από κει και πέρα το απόλυτο χάος, με την όποια υποψία δημιουργίας κινδύνων να προέρχεται από ατομικές εξάρσεις. Κυρίως, με τον Φούντα απ' τα αριστερά, ο οποίος «πήρε» προσπάθειες, αλλά αδυνατούσε να φανεί απειλητικός. Κι αυτόμγιατί έβρισκε μπροστά του είτε τον Σκόνδρα, είτε τον Λαζαρίδη.

Στον αντίποδα, ο Ατρόμητος φαινόταν ότι «πατούσε» καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο. Με κινητήριο μοχλό τον Σουμπίνιο, που «άπλωνε» ωραία το ματς στις δύο πτέρυγες, και τον Ουντόντζι να προσφέρει δείγματα του πλούσιου ταλέντου του, οι Περιστεριώτες έδειχναν πιο ομάδα. Ετσι, λίγο πριν απ' το τέλος του πρώτου μέρους (38') έφτασαν μια ανάσα απ' το γκολ με το σουτ του Μπρίτο, αλλά ο Αραμπατζής φώναξε «παρών» (το ίδιο έκανε στο 51' «νικώντας» τον Ναπολεόνι). Οπως και ο Μπουγαϊδης, που... θυμήθηκε τον καλό του εαυτό και «καθάριζε» εν τη γενέση τους σχεδόν όλες τις επικίνδυνες καταστάσεις.

Με τον χρόνο, όμως, να την πιέζει αφόρητα, η ΑΕΚ δεν είχε άλλα περιθώρια. Ετσι στην επανάληψη έκανε ό,τι απαιτείτο απ' το πρώτο κιόλας λεπτό της αναμέτρησης. Δηλαδή, αποφάσισε να αφήσει το παθητικό παιχνίδι και ξεμύτισε απ' το καβούκι της. Ομως, παρά τη θέληση και το πάθος, ήταν πασιφανές πως το άγχος του αποτελέσματος αποτελούσε ασήκωτο βαρίδιο στα πόδια των παιχτών της. Αλλωστε, ήταν και είναι οι τελευταίοι που ευθύνονται για την κατάντια της «Ενωσης», σε μια χρονιά γεμάτη μόνο προβλήματα. Στο 61' οι γηπεδούχοι ζήτησαν πέναλτι, όταν σε γύρισμα του Μπρίτο η μπάλα φάνηκε να σταματά στο χέρι του Μπουγαΐδη, αλλά ο διαιτητής Παππάς διέταξε να συνεχιστεί το ματς.

TO ΠΡΟΣΩΠΟ

Εκανε ένα απ' τα καλύτερα φετινά του παιχνίδια ο Μαυρουδής Μπουγαΐδης, αλλά αυτό δεν έφτασε για να σωθεί η ομάδα του. Ο διεθνής στόπερ μπορεί να ήταν πολύ μαχητικός, να βρισκόταν παντού στην άμυνα, όμως στο τέλος έμεινε μόνο με τη... γλύκα.

ΤΟ ΦΙΛΜ

21'. Απευθείας εκτέλεση φάουλ του Π. Γκαρσία, η μπάλα κατέληξε λίγο άουτ από το δεξί κάθετο δοκάρι του Αραμπατζή.

30'. Υστερα από μπαλιά του Γκερέιρο, ο Ρίκκα γύρισε την μπάλα στο ύψος του πέναλτι, αλλά το πλασέ του Πετρόπουλου στην κίνηση κατέληξε απελπιστικά άουτ.

35'. Ωραία εναλλαγή της μπάλας από Καραλή - Βλάχο, αλλά το σουτ του τελευταίου δεν ανησύχησε τον Ράντμαν.

37'. Σέντρα του Γκερέιρο από αριστερά, η κεφαλιά του Πετρόπουλου πέρασε μόλις άουτ από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Ράντμαν.

38'. Ο Σουμπίνιο έβγαλε μόνος του στη μικρή περιοχή της ΑΕΚ τον Μπρίτο, αλλά το σουτ του Βραζιλιάνου έσωσε ο Αραμπατζής.

49'. Διαγώνιο σουτ του Ουντότζι από δεξιά, μπλόκαρε ο Αραμπατζής.

51'. Κάθετη μπαλιά-τρύπα του Σουμπίνιο στον Ναπολεόνι, έσωσε στην έξοδο ο Αραμπατζής.

71'. Λανθασμένο γύρισμα του Νάστου, πρόλαβε την τελευταία στιγμή τον Φούντα στην έξοδο ο Ράντμαν.

80'. Ατομική προσπάθεια και σουτ του Καραμάνου, λίγο άουτ από την εστία του Αραμπατζή.

90' + ΓΚΟΛ! Ο Γιαννούλης βρέθηκε μόνος του απέναντι από τον Αραμπατζή και δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Αραμπατζή (1-0).

Δέλλας: Οι καπετάνιοι πήδηξαν στη θάλασσα

Ο Τραϊανός Δέλλας δεν είχε διάθεση για πολλά λόγια. Τα βουρκωμένα μάτια του το πιστοποιούσαν.

«Θα ήθελα την κατανόησή σας γι' αυτό που βιώνει η ομάδα αυτήν τη στιγμή. Οι καταστάσεις είναι πολύ δύσκολες. Αλλά δυστυχώς θα πρέπει να τις διαχειριστούμε», εξήγησε ο «Κολοσσός», που έβαλε κατά πάντων στην ΑΕΚ: «Εχω να πω πολλά. Αλλά το πιο φρόνιμο αυτήν τη στιγμή είναι να συμπαρασταθώ στους παίχτες μου και να συστήσω ψυχραιμία στον κόσμο. Αυτά τα παιδιά βρέθηκαν μόνα τους εδώ και καιρό και αβοήθητα, να οδηγήσουν ένα καράβι όπως η ΑΕΚ. Και όλοι οι καπετάνιοι πήδηξαν στη θάλασσα».

Η συνέχεια των δηλώσεων του Δέλλα είναι ακόμη πιο αιχμηρή: «Είδα το πάθος που ήθελαν να βγάλουν, αλλά δυστυχώς πάλευαν μόνοι τους. Δόθηκε η ευκαιρία από κάποιους σ' αυτά τα παιδιά να παίξουν στην ΑΕΚ. Χωρίς αυτοί οι κάποιοι να σκεφτούν πως τούτα τα παιδιά ήθελαν προστασία. Είναι λογικό να μην αντέξουν στην πίεση. Και είναι παράλογο να τους αφήσουν κάποιοι μόνοι τους. Οι στιγμές είναι πρωτόγνωρες. Ο,τι και να ζητήσω θα φανεί υπερβολικό. Ο,τι κι αν πω θα είναι υπερβολικό».

Οσο για τη συνέχεια; «Θέλω να μπω ασπίδα σ' αυτά τα παιδιά. Οχι επειδή είμαι... σούπερ ήρωας. Αλλά επειδή δεν θέλω κανείς να γλιτώσει από το κακό που έχει κάνει στην ΑΕΚ. Χρόνος υπάρχει να δούμε αν το έγκλημα αυτό ήταν προμελετημένο ή εξ αμελείας».

Αν υποθέσουμε ότι αποδέκτες των σχολίων είναι (και) τα μέλη της διοίκησης, τότε ο καταμερισμός των ευθυνών ξεκίνησε από χθες. Η παρουσία των Ανδρέα Δημητρέλου (σχεδόν αγνώριστος με μούσι!!!) και Ηλία Μπρουσιανού στα επίσημα του Περιστερίου έφερε την... έκρηξη! Μόλις τελείωσε το παιχνίδι, οπαδοί κινήθηκαν εναντίον τους, αλλά αρκέστηκαν μόνο σε φραστικές προειδοποιήσεις. «Εδώ είσαι, Δημητρέλο; Στο ΟΑΚΑ πού ήσουν; Εσείς φέρατε την ΑΕΚ εδώ. Αφήσατε αμούστακα παιδάκια να παίζουν και ήταν λογικό να φτάσουμε εδώ», ήταν μερικά από όσα ακούστηκαν.

Εξω από το γήπεδο ο πρόεδρος της ΑΕΚ κρατούσε το κεφάλι του. Οταν ο Τραϊανός Δέλλας πέρασε από κοντά του, τα βλέμματά τους δεν συναντήθηκαν... Στη συνέχεια ο Δημητρέλος αναχώρησε από το πάρκινγκ του γηπέδου με μηχανή μεγάλου κυβισμού, φορώντας και κράνος Το σκηνικό στα αποδυτήρια της «Ενωσης» δεν ήταν διαφορετικό από εκείνο του αγωνιστικού χώρου. Χαρακτηριστική εικόνα η παρηγοριά που προσέφερε ο διαιτητής Ανδρέας Παππάς στον Καραλή. Κλάμα, βουρκωμένα μάτια, διάθεση ελάχιστη. Ακόμη και στην υποχρεωτική «flash interview» δεν πήγε κανείς «κιτρινόμαυρος», με τη χαρακτηριστική ατάκα: «Ας μας βάλουν πρόστιμο...». Επίσης, ο Μ. Παυλής αισθάνθηκε αδιαθεσία και διακομίστηκε σε νοσοκομείο.

Αρκετές ώρες πριν από την έναρξη του αγώνα οι φίλοι της ΑΕΚ είχαν δώσει ραντεβού στη Νέα Φιλαδέλφεια. Από εκεί περίπου 500 άτομα πήγαν στο Περιστέρι και κατάφεραν να μπουν στις εξέδρες, κατόπιν συνεννόησης με την Αστυνομία, αφού ο Ατρόμητος επέμενε στην απόφασή του να μην τους επιτρέψει την είσοδο. Πάντως κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης δεν έλειψαν τα επεισόδια, αφού οι οπαδοί απέκλεισαν τη Δεκελείας χρησιμοποιώντας φλεγόμενους κάδους.

«Δεν έριξα εγώ την ΑΕΚ. Τέτοιες στιγμές είναι πολύ δύσκολες. Τις έζησα στον Ηρακλή», εξήγησε ο σκόρερ του Ατρομήτου, Κ. Γιαννούλης, ενώ ο Γιώργος Παράσχος επεσήμανε ότι «είναι δύσκολο να πιστέψει κανείς πως συνέβη αυτό στην ΑΕΚ. Είναι λυπηρό, αλλά δεν μπορεί να αλλάξει».

Στο μεταξύ, η «Original 21» (και συνάμα η ερασιτεχνική ΑΕΚ) ετοιμάζεται για αλλαγή ηγεσίας, με τον Δημήτρη Χατζηχρήστο να... αποχαιρετά και τον πολιτικό μηχανικό Γ. Ερτσο να εμφανίζεται ως ο πιθανότερος αντικαταστάτης του.

ΤΡ. ΔΕΛΛΑΣ Θα ξαναγεννηθούμε. Είμαστε ΑΕΚ. Μην το βάζετε με τίποτα κάτω. Ψηλά το κεφάλι». ΟΙ ΠΑΙΧΤΕΣ Οι Μπουγαΐδης, Φούντας, Σταματής έκρυψαν το κεφάλι τους με τη φανέλα τους Ανάλυση: ΧΡ. ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΣ / ETHNOS.GR 
communenews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ