2013-04-22 12:30:05
Φωτογραφία για Μία BMW R1200GS, πέντε ήπειροι
Πριν λίγους μήνες η BMW έκανε ένα διαγωνισμό με την ονομασία «One World. One R1200GS. The ride of your life». Ως νικητές θα επιλέγονταν πέντε αναβάτες από όλον τον κόσμο, οι οποίοι κατόπιν θα είχαν την ευκαιρία να οδηγήσουν μια R1200GS σε όποιον προορισμό ήθελαν.

Έλαβαν μέρος 12.000 άνθρωποι και η κριτική επιτροπή, αποτελούμενη από τους Adrien Brody και Rick Yune (ηθοποιοί), τη Jutta Kleinschmidt (επαγγελματία οδηγό ράλι και νικήτρια του Paris-Dakar) και το Charley Boorman (μοτοσυκλετιστή, κολλητό του Ewan McGregor και τηλεπαρουσιαστή), επέλεξαν την τυχερή πεντάδα.

Οι νικητές προέρχονταν από την Ιταλία, την Γερμανία, την Ισπανία, τη Γαλλία και τη Μεγάλη Βρετανία. Καθένας τους υποστηρίχτηκε ώστε να κάνει το ταξίδι των ονείρων του πραγματικότητα, καθένας σε διαφορετική ήπειρο.

Μόνον η μοτοσυκλέτα ήταν κοινή, μία και μοναδική R1200GS, πράγμα που σημαίνει ότι η μοτοσυκλέτα αυτή ταξίδεψε τελικά και στις 5 ηπείρους.


Η αρχή της περιπέτειες για τη BMW έγινε στο Λάος τον Ιανουάριο. Ύστερα ταξίδεψε στη Νέα Ζηλανδία, τη Νότια Αφρική, τις ΗΠΑ και τελικά την Ευρώπη. Ολοκληρώνοντας το διηπειρωτικό της ταξίδι η GS είχε καλύψει κάπου 12.600 χλμ σε 44 ημέρες, έχοντας οδηγηθεί από 5 διαφορετικούς αναβάτες.

Ας δούμε τους νικητές και τις επιλογές τους

Ο ιταλός Alessio Cigolini ήθελε να ταξιδέψει στο Λάος. Ο 35χρονος Ιταλός ξεκίνησε στις 25 Ιανουαρίου μαζί με την ομάδα υποστήριξης και ακολούθησε επί 9 ημέρες τον ποταμό Μεκόγκ. Η διαδρομή τον πέρασε από βραχώδεις και αμμώδεις περιοχές, από χωματόδρομους και άσφαλτο, διασχίζοντας ζούγκλες και βουνά, διανθισμένη με δυο-τρία δύσκολα περάσματα ποταμών, έτσι για να αποκτήσει... ενδιαφέρον.

Ο 49χρονος γερμανός Herbert Unger παρέλαβε τα κλειδιά της R1200GS στην πόλη Christchurch με σκοπό να διασχίσει το Νότιο Νησί της Νέας Ζηλανδίας. Η διαδρομή ακολούθησε αρχικά την υπέροχη ακτογραμμή, αγγίζοντας δεκάδες παραδοσιακά ψαροχώρια, και ύστερα σκαρφάλωσε στα βουνά.

Μετά από μια σύντομη στάση στην Κουίνσταουν ακολούθησε ένα σκληρό κομμάτι 18 χλμ με περάσματα ποταμών και απότομες αναβάσεις στα τροπικά βουνά από μονοπάτια πνιγμένα στη λάσπη. Το ταξίδι του Unger κατέληξε στην πόλη Κασλ Χιλς, όπου γυρίστηκε μεγάλο μέρος των ταινιών της τριλογίας «Ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών».

Στη συνέχεια τη σκυταλοδρομία ανέλαβε ο 41 ετών ισπανός Salvador Echevarria στη Νότια Αφρική. Το δικό του ταξίδι τον πέρασε από βραχώδεις λόφους με θέα στον Ινδικό Ωκεανό, από το Εθνικό Πάρκο του Ακρωτηρίου της Καλής Ελπίδας και μια από τις πιο φημισμένες εκτός δρόμου διαδρομές, γεμάτες πετροφυτεμένα, κάθετα περάσματα και λοφοπλαγιές που εξάντλησαν όλα του τα αποθέματα ακρίβειας, συγκέντρωσης και φυσικής κατάστασης.

Ο 39χρονος γάλλος Stéphane Gautronneau ξεκίνησε το δικό του ταξίδι από το Λος Άντζελες. Για 10 ημέρες γύρισε τις δυτικές Ηνωμένες Πολιτείες με την R1200GS, θαυμάζοντας τα φαράγγια, τις παραλίες των σέρφερ, τα βουνά της Καλιφόρνια με τα χιονοσκέπαστα ή λασπερά μονοπάτια, την θαμνώδη βλάστηση της ερήμου που φτάνει σε κάποια σημεία ως τον ωκεανό και την καυτή ανάσα της «Κοιλάδας του Θανάτου».

«Η οδήγηση μιας υπέροχης μηχανής σε έναν απαιτητικό δρόμο... αυτό είναι πραγματικά ροκ εν ρολ», δήλωσε ο Gautronneau στο τέλος της εμπειρίας του.

Στο τέλος η BMW επέστρεψε στην πατρίδα Ευρώπη, για να οδηγηθεί από την 25χρονη βρετανίδα Stephanie Rowe. Ξεκίνησε από τη Βαρκελώνη και διέσχισε πέντε χώρες: Ισπανία, Γαλλία, Ιταλία, Αυστρία και Γερμανία.

Τερμάτισε πριν λίγες μέρες, στις 13 Απριλίου έχοντας διασχίσει αυχένες των Πυρηναίων, χωματόδρομους του Λανγκντό και της Οβέρν στη Γαλλία, τους γοητευτικούς λόφους της Τοσκάνης και τους φιδίσιους ορεινούς δρόμους της λίμνης Γκάρντα στην Ιταλία, για να τερματίσει στην ιδιαίτερη πατρίδα της μοτοσυκλέτας, το Μόναχο.

 Πηγή: Newsbeast.gr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ