2013-04-22 21:46:02
Φωτογραφία για Γλίτωσε το πρόστιμο – μαμούθ η Hλεκτρονική Αθηνών
Αίσια έκβαση είχε -σύμφωνα με πληροφορίες- η εκκρεμούσα φορολογική υπόθεση της Ηλεκτρονικής Αθηνών, με αποτέλεσμα η εισηγμένη να αποφύγει το πρόστιμο-μαμούθ των 79,5 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, κατά τη συζήτηση της υπόθεσης στα διοικητικά δικαστήρια, η παράβαση κατέπεσε κατηγορία με αποτέλεσμα η οικονομική ποινή για την εταιρία να περιοριστεί στο 1 εκατ. ευρώ περίπου, καταβλητέο και σε δόσεις.

Υπενθυμίζεται ότι η εισηγμένη ενεπλάκη μαζί με ακόμη 22 λιανεμπορικές επιχειρήσεις σε σκάνδαλο υπεξαίρεσης ΦΠΑ, με «κεντρικό απομονωτή»- σύμφωνα με το ΣΔΟΕ -την εταιρία Orbicom. H Ηλεκτρονική στην οποία είχε αρχικά καταλογιστεί πρόστιμο ύψους 79 εκατ. ευρώ για συναλλαγές σχεδόν 40 εκατ. ευρώ, αρνήθηκε κατηγορηματικά την εμπλοκή της και προσέφυγε στα διοικητικά δικαστήρια.

Νωρίτερα, είχε καταφέρει επίσης να αποδεσμεύσει τα κεφάλαια της (που παρακρατήθηκαν προς διασφάλιση του ελληνικού Δημοσίου για φερόμενες φορολογικές παραβάσεις). Στην τελική φάση, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι υπήρξε θετική κατάληξη με άρση των κατηγοριών και επιβολή προστίμου της τάξης του 1 εκατ. ευρώ περίπου.

Σημειώνεται ότι η αλυσίδα διέρχεται φάση ευρείας αναδιάρθρωσης και στο α’ εξάμηνο της χρήσης της παρουσίασε μεν μείωση κύκλου εργασιών αλλά και θετικό EBITDA.

Πηγή: euro2day
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ