2013-04-22 23:45:29
Φωτογραφία για Οι ενέργειες της Χεζμπολάχ στη Χομς σημαίνουν «πόλεμο»
Ο νέος προσωρινός επικεφαλής της συριακής αντιπολίτευσης, Ζορζ Σάμπρα, δήλωσε σήμερα από την Κωνσταντινούπολη ότι η συμμετοχή της λιβανικής Χεζμπολάχ στις μάχες στην κεντρική επαρχία της Χομς αποτελεί «κήρυξη πολέμου εναντίον του συριακού λαού».

«Αυτό που συμβαίνει στη Χομς αποτελεί κήρυξη πολέμου εναντίον του συριακού λαού και ο Αραβικός Σύνδεσμος θα πρέπει να αντιμετωπίσει με τον προσήκοντα τρόπο το ζήτημα αυτό», τόνισε σε συνέντευξη Τύπου στην Τουρκία.

«Ο πρόεδρος και η κυβέρνηση του Λιβάνου πρέπει να συνειδητοποιήσουν τον κίνδυνο που αυτό αντιπροσωπεύει για τη ζωή των Σύρων και τις μελλοντικές σχέσεις μεταξύ των δυο λαών και των δύο χωρών», τόνισε.

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, μαχητές των επίλεκτων δυνάμεων της Χεζμπολάχ του Λιβάνου —ενός ισχυρού σιιτικού κινήματος, που θεωρείται ένας από τους βασικούς συμμάχους του συριακού καθεστώτος— διεξάγουν μάχες εναντίον των ανταρτών στην ζώνη του Κουσέιρ, στα σύνορα με το Λίβανο.


«Είναι η Χεζμπολάχ που διεξάγει τη μάχη της Κουσέιρ με τις επίλεκτες δυνάμεις της», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο διευθυντής του Παρατηρητηρίου, Ράμι Άμπντελ Ραχμάν.

«Αυτοί δεν είναι απαραίτητα μαχητές που ήλθαν από το Λίβανο. Πρόκειται για μαχητές της Χεζμπολάχ που ήλθαν από τα σιιτικά χωριά από τη συριακή πλευρά, τα οποία κατοικούνται από Λιβανέζους», διευκρίνισε.

Το Σάββατο και την Κυριακή, ο συριακός στρατός, υποστηριζόμενος από τα μέλη της Χεζμπολάχ, μπόρεσε έτσι να ανακτήσει τον έλεγχο πολλών στρατηγικών χωριών στα περίχωρα της Κουσέιρ, στην κεντρική επαρχία της Χομς, δημιουργώντας φόβους στους μαχητές για την κατάληψη αυτής της πόλης, που είναι προπύργιο της εξέγερσης εδώ και περισσότερο από ένα χρόνο.

πηγή: ΑΜΠΕ
GeopoliticsDailyNews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ