2013-04-25 19:47:04
Φωτογραφία για Αβραμόπουλος: Λύση στο Κυπριακό εντός των αποφάσεων του ΟΗΕ
Το Κυπριακό είναι ζήτημα σεβασμού των αρχών, αξιών και κανόνων της Διεθνούς Κοινότητας και του Διεθνούς Δικαίου, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Αβραμόπουλος, κατά τη συνάντηση που είχε... με τον ειδικό σύμβουλο του γενικού γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Αλεξάντερ Ντάουνερ. 

Μάλιστα, υπογράμμισε ότι, στο πλαίσιο αυτό, η επίτευξη λύσης εντός των παραμέτρων που θέτουν οι αποφάσεις του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών και η συμμετοχή της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση είναι επιτακτική.

Ειδικότερα, ο κ. Αβραμόπουλος ενημερώθηκε από τον κ. Ντάουνερ για τις πρόσφατες επαφές που είχε ο τελευταίος στην Κύπρο, καθώς και για τις σκέψεις του ως προς τα επόμενα βήματα στη διαδικασία του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, ενώ συζητήθηκαν οι δυνατότητες και προοπτικές επανέναρξης των διαπραγματεύσεων.

Παράλληλα, ο κ. Αβραμόπουλος τόνισε ότι η Ελλάδα στηρίζει τις Καλές Υπηρεσίες του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ και τις προσπάθειες του κ. Ντάουνερ.


Υπογράμμισε, επίσης, τη σημασία δημιουργίας κατάλληλου κλίματος για την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων, οι οποίες διακόπηκαν με ευθύνη της τουρκοκυπριακής πλευράς, σημειώνοντας ότι η νέα κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας έχει, εκ των πραγμάτων, ως άμεση προτεραιότητα την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης.

Εν συνεχεία, σημείωσε, ότι το Κυπριακό είναι ζήτημα σεβασμού των αρχών, αξιών και κανόνων της Διεθνούς Κοινότητας και του Διεθνούς Δικαίου. Μάλιστα, υπογράμμισε ότι, στο πλαίσιο αυτό, η επίτευξη λύσης εντός των παραμέτρων που θέτουν οι αποφάσεις του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών και η συμμετοχή της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση είναι επιτακτική.

Μετά τη συνάντηση, ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Εξωτερικών, πρέσβης Αναστάσιος Μητσιάλης παρέθεσε γεύμα εργασίας στον κ. Ντάουνερ.
ΕΘΝΟΣ
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ