2013-04-29 18:19:04
Φωτογραφία για «Στόχος των απολύσεων στο Δημόσιο είναι το ξερίζωμα της μόνιμης εργασίας»
Στόχος των απολύσεων στο Δημόσιο είναι το ξερίζωμα της μόνιμης εργασίας, υποστηρίζει το ΚΚΕ και ασκεί... σφοδρή κριτική στην τροπολογία για την ανάσχεση της ανεργίας.

Πρόκειται, υπογραμμίζει, για κυνικό και ωμό εκβιασμό σε βάρος των ανέργων και των οικογενειών τους, σε βάρος συνολικά της εργατικής τάξης, αφού τους ωθεί να επιλέξουν μεταξύ της ανεργίας ή της περιστασιακής μισοανεργίας χωρίς κανένα δικαίωμα.

Με μία «απαράδεκτη και προκλητική αντεργατική τροπολογία της τελευταίας στιγμής η συγκυβέρνηση, με επιμονή της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ, έδωσε νέο ισχυρό πλήγμα στον ήδη τσακισμένο κατώτερο μισθό και μεροκάματο και στα ασφαλιστικά ταμεία», αναφέρει το Κομμουνιστικό Κόμμα και καταγγέλλει ότι με πρόσχημα την αντιμετώπιση της ανεργίας, θα μπορούν να προσλαμβάνονται άνεργοι σε προγράμματα κοινωφελούς χαρακτήρα και να αμείβονται «με λιγότερα και από το σημερινό εξευτελιστικό κατώτατο μισθό, δηλαδή μέχρι 490 ευρώ μικτά και 427 ευρώ για τους νέους κάτω των 25 ετών και με μεροκάματο 19,6 ευρώ και 17,1 ευρώ, και να ασφαλίζονται μόνοι τους».


Σύμφωνα με το ΚΚΕ, η τροπολογία ανοίγει το δρόμο για την επέκταση τέτοιων προγραμμάτων σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες, αφού αυτά θα υλοποιούνται και σε σχολεία, νοσοκομεία και επιβεβαιώνει την εκτίμησή του ότι στόχος των απολύσεων στο δημόσιο είναι το ξερίζωμα της μόνιμης εργασίας με δικαιώματα και η αντικατάσταση των εργαζομένων με άλλους φτηνότερους και χωρίς κανένα δικαίωμα.

Την ίδια στιγμή, υπογραμμίζει, η κυβέρνηση θεσμοθετεί νέα προνόμια για το μεγάλο κεφάλαιο, μειώνοντας ακόμη περισσότερο τις εργοδοτικές εισφορές στα ασφαλιστικά ταμεία, γεγονός που επιδεινώνει ακόμη περισσότερο την οικονομική τους κατάσταση και ανοίγει νέους επικίνδυνους δρόμους, αφού με πρόσχημα την κακή οικονομική κατάσταση των ταμείων για την οποία ευθύνονται οι κυβερνήσεις και η μεγαλοεργοδοσία, θα επιχειρήσει το επόμενο διάστημα νέο χτύπημα στο ασφαλιστικό σύστημα.

Η αντεργατική τροπολογία αποτελεί μία ακόμη απόδειξη ότι τα αντεργατικά μέτρα δεν επιβάλλονται απλά από κάποιους δανειστές, αλλά αποτελούν τη στρατηγική του κεφαλαίου για έξοδο από την κρίση, φορτώνοντας τα βάρη στους εργαζόμενους, χωρίς ημερομηνία λήξης, καταλήγει η ανακοίνωση του Περισσού, είναι το αποτέλεσμα του σημερινού δρόμου ανάπτυξης που υπερασπίζονται όλα τα κόμματα του «ευρωμονοδρόμου». Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ