2013-04-30 20:21:04
Φωτογραφία για Τσίπρας: Ψεύτες, υποκριτές και αδίστακτοι αυτοί που μας κυβερνούν
Eπίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Αλέξης Τσίπρας σε δηλώσεις... μετά τη συνάντησή του με την Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ.

«Στα τέλη του 2012 ο κ. Μανιτάκης δήλωνε ότι δεν πρόκειται να υπογράψει την απόλυση ούτε ενός δημόσιου υπαλλήλου. Στις αρχές του 2013 ο κ. Στουρνάρας διαβεβαίωνε ότι δεν θα υπάρχουν νέα μέτρα σε μισθούς και συντάξεις. Και στις 17 Φεβρουαρίου 2013, πριν από λίγο δηλαδή, ο πρωθυπουργός δεσμεύονταν προσωπικά ότι δεν πρόκειται να πέσει κι άλλο ο κατώτατος μισθός. Προχθές αποδείχτηκε πόσο ψεύτες, υποκριτές και αδίστακτοι είναι αυτοί που μας κυβερνάνε», δήλωσε.

Παράλληλα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε την συγκυβέρνηση για «ένα νέο πελατειακό ρουσφετολογικό κράτος που πάνε να οικοδομήσουν σ΄ αυτό το διαλυμένο δημόσιο τομέα, όπου πλέον θα καλύπτουν βασικές ανάγκες σε νοσοκομεία, σε δήμους, σε σχολειά από ωφελούμενους και όχι εργαζόμενους των 400 ευρώ, τους οποίους θα προσλαμβάνουν με διαδικασίες αδιαφανείς -και γι αυτό σκοτώνονται το τελευταίο διάστημα, το μόνο που τους νοιάζει. Γι αυτό χθες ανάγκασαν τον κ. Κικίλια σε παραίτηση.».


«Συζητήσαμε όλες τις τελευταίες εξελίξεις καθώς και την ανάγκη για ένα πλατύ κίνημα από εργαζόμενους στον ιδιωτικό και το δημόσιο τομέα, από άνεργους, από κάθε ελληνική οικογένεια, ώστε να μπει ένας φραγμός σ αυτόν τον κατήφορο, στην επιστροφή της χώρας πολλές δεκαετίες πίσω, σε μια κοινωνική κόλαση που μπορεί να μην έχει τέλος, αν δεν βάλουμε εμείς τέλος στις πολιτικές του μνημονίου και στην κυβέρνηση της καταστροφής», σημείωσε.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Κ. Τσικρικας δήλωσε, μεταξύ άλλων: «Απαιτούμε από την κυβέρνηση να σταματήσει την προπαγάνδα που έχει ξεκινήσει εδώ και τρία χρόνια, και η προηγούμενη κυβέρνηση και τώρα η τωρινή, ενάντια στους εργαζομένους στο δημόσιο, με το μεγάλο ψέμα ότι είμαστε ένα και ενάμισι εκατομμύριο οι εργαζόμενοι στο δημόσιο, όταν, με βάση τα δεδομένα και τα στοιχεία που έχουμε και εμείς αλλά και διεθνείς οργανισμοί όπως ο ΟΟΣΑ έχει αποδειχθεί ότι ο όγκος απασχόλησης στο δημόσιο και το συνολικό μισθολογικό κόστος των δημοσίων υπηρεσιών είναι στα κατώτερα επίπεδα των χωρών του ΟΟΣΑ και της Ε.Ε.»
ipop.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ