2013-05-02 01:37:02
Φωτογραφία για Η εργατική Πρωτομαγιά στο Αγρίνιο
Στην κεντρική πλατεία του Αγρινίου συγκεντρώθηκαν σήμερα το πρωί κάτοικοι της πόλης για να τιμήσουν την επέτειο της Εργατικής Πρωτομαγιάς.

Στη συγκέντρωση συμμετείχαν εκπρόσωποι σωματείων ενώ χαιρετισμούς απηύθυναν η εκπρόσωπος της ΟΓΕ κα Πένυ Τριάντη και ο εκπρόσωπος της ΠΑΣΥ κ. Μάνος Ποσοτίδης. Κεντρικός ομιλητής ήταν ο κ. Μιχάλης Κατσιγιάννης, μέλος του ΠΑΜΕ Αιτωλοακαρνανίας και μέλος του Δ.Σ. των εργαζομένων ο οποίος άφησε αιχμές προς τον Εμπορικό Σύλλογο Αγρινίου με αφορμή της απόφασής του να μεταφέρει την αργία τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «δεν θα μπορέσουν να εκφυλίσουν το νόημά της, όπως επιδιώκουν κυβέρνηση και μεγαλοεργοδοσία» ενώ υπογράμμισε ότι η Εργατική Πρωτομαγιά δεν είναι αργία ούτε μεταφερόμενη γιορτή.

Στη συνέχεια της ομιλία του αναφέρθηκε στους αγώνες του Σικάγο πριν από 127 χρόνια αναφέροντας ότι ο φετινός εορτασμός πρέπει να είναι η αφορμή για νέους αγώνες λέγοντας ότι «Το δίδαγμα από τη ματωμένη θυσία των εργατών του Σικάγου είναι ότι η εργατική τάξη από την εμφάνισή της μέχρι και σήμερα τίποτα δεν κέρδισε χωρίς το δικό της αγώνα. Έτσι συνεχίζουμε και εμείς, το οφείλουμε σε αυτούς που πάλεψαν πριν από εμάς, για εμάς στους νεκρούς της τάξης μας.»

Μετά το τέλος της συγκέντρωσης ακολούθησε πορεία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης του Αγρινίου και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο της εργατικής τάξης.
aerasnews.gr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ