2013-05-16 14:18:05
Φωτογραφία για Για απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση κατηγορείται ο Oλλανδός ανιματέρ
Ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση, παράνομη οπλοφορία μαχαιριού, παράνομη οπλοχρησία και κλοπή άσκησε ο εισαγγελέας Ηρακλείου εναντίον του 20χρονου Ολλανδού ανιματέρ που, ενώ βρήκε δουλειά για να σκορπά χαμόγελα σε παιδικά πρόσωπα, σκόρπισε τη φρίκη και τον πόνο.

Ο Ολλανδός οδηγήθηκε στις 10 το πρωί στον εισαγγελέα Ηρακλείου κάτω από αυστηρά μέτρα ασφαλείας και μάλιστα από την πίσω πόρτα των δικαστηρίων και η διαδικασία καθυστέρησε μέχρι να ορισθεί δικηγόρος του.

Ο δράστης πήρε προθεσμία ως τη Δευτέρα για να απολογηθεί.

Πάντως κατά την απολογία του χθες, ο 20χρονος Ολλανδός, απολύτως ψύχραιμος, άφησε εμβρόντητους ακόμα και τους αστυνομικούς, εξιστορώντας καρέ-καρέ το χρονικό της τραγωδίας που λίγο έλειψε να στοιχίσει τη ζωή στο 12χρονο αγόρι. Όπως αποκάλυψε, ήταν σίγουρος ότι είχε σκοτώσει το παιδί και αφού πλύθηκε από τα αίματα, πήγε και συνέχισε τη δουλειά του ως ανιματέρ, με σκοπό να επιστρέψει στον τόπο του εγκλήματος για να θάψει το πτώμα.


Ο δράστης περιστοιχισμένος από αστυνομικούς έξω από το γραφείο του εισαγγελέα, όπως φαίνεται και από τη φωτογραφία.

Διασωληνωμένος ο μικρός στη ΜΕΘ

Διασωληνωμένο παραμένει στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Παίδων Αγλαΐα Κυριακού το 12χρονο αγόρι, περίπου δώδεκα ώρες μετά την ολοκλήρωση της λεπτής νέου χειρουργικής επέμβασης στην οποία υποβλήθηκε από τους ειδικούς του νοσοκομείου για την αντιμετώπιση των βαρύτατων τραυμάτων που του προκάλεσε στο νωτιαίο μυελό με μαχαίρι ο Ολλανδός ανιματέρ.

Εχοντας εξαντλήσει οι γιατροί -πρόκειται για τους νευροχειρουργούς κκ Γκουτζόγλου και Χατζημιχάλη- τις δυνατότητες αποκατάστασης μέσω της χειρουργικής επέμβασης στους τραυματισμένους σπόνδυλους (υπήρχαν δύο μεγάλα χτυπήματα στον έβδομο και τον ένατο σπόνδυλο), αναμένουν πλέον τη μετεγχειρητική εκτίμηση που μπορούν να κάνουν μετά την αποσωλήνωση του μικρού ασθενή.

Κατά πληροφορίες, η επαναφορά από την καταστολή του ασθενή θα επιχειρηθεί τις απογευματινές ώρες, κι εφόσον συνεχίζει να βρίσκεται σε σταθερή αιμοδυναμική κατάσταση όπως τις πρωινές ώρες. Τότε ενδεχομένως να γίνει και νευρολογικός έλεγχος από τους ειδικούς για να (επαν)αξιολογηθεί το αποτέλεσμα της επέμβασης και το εύρος της βλάβης στις κινητικές λειτουργίες των κάτω άκρων του παιδιού. Κατά πληροφορίες, οι γιατροί του Παίδων δεν είναι ιδιαίτερα αισιόδοξοι για τα περιθώρια που υπάρχουν καθώς η κάκωση που διαπίστωσαν και μέσω της μαγνητικης τομογραφίας και στη συνέχεια κατά τη διάρκεια της πολύωρης επέμβασης είναι βαριά.

Τραγική φιγούρα η μητέρα του παιδιού, η οποία ανέμενε με αγωνία την ολοκλήρωση της επέμβασης έξω από τα χειρουργεία του παιδιατρικού νοσοκομείου, μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης, αρνούμενη τη φιλοξενία που της προσφέρθηκε σε όμορο ξενοδοχείο. Πείστηκε να φύγει μόνο όταν ο γιος της «χάθηκε» πίσω από τις πόρτες της Μονάδας στον 5ο όροφο και της εξήγησαν ότι δεν θα μπορεί να τον δει πριν από το μεσημέρι. Συνοδευόμενη από τη μεταφράστρια που παραχώρησε το υπουργείου Εξωτερικών και την ψυχολόγο του υπουργείου Υγείας, η μητέρα του μικρού Ρώσου διανυκτέρευσε τελικά σε κοντινό ξενοδοχείο, και από το πρωί της Πέμπτης βρίσκεται και πάλι κοντά στον γιο της.

Πηγή: Protothema
xespao
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ