2013-05-16 14:16:04
Φωτογραφία για Ενέργεια: «ένεση» ρευστότητας για να αποφευχθεί η κρίση στην αγορά
Παρ’ ολίγον κρίση με την τροφοδοσία των μονάδων ηλεκτροπαραγωγής με φυσικό αέριο, αποφεύχθηκε την Τετάρτη με την παρέμβαση του ΥΠΕΚΑ και της ΡΑΕ.

Ειδικότερα, όπως μεταδίδει το euro2day.gr, η ΔΕΠΑ με νέα εξώδικά της ζητούσε από τους ανεξάρτητους ηλεκτροπαραγωγούς να καταβάλλουν τις οφειλές τους για κατανάλωση φυσικού αερίου, διαφορετικά θα διέκοπτε την παροχή αερίου.

Οι οφειλές είναι αποτέλεσμα της μη πληρωμής των ηλεκτροπαραγωγών από το Λειτουργό και τον Διαχειριστή για την ενέργεια που προσφέρουν στο σύστημα.

Η αποστολή των νέων εξωδίκων έγινε προς τις εταιρείες, αλλά και προς το Σύνδεσμο Ανεξάρτητων Ηλεκτροπαραγωγών, με αποτέλεσμα οι παραλήπτες τους να απευθυνθούν στη Ρυθμιστική Αρχή και στο ΥΠΕΚΑ, καθώς προέβλεπαν διακοπή της τροφοδοσίας εχθές το απόγευμα.

Για την αντιμετώπιση της κατάστασης πραγματοποιήθηκε έκτακτη σύσκεψη στο ΥΠΕΚΑ, υπό τον υφυπουργό Ασημάκη Παπαγεωργίου, στη διάρκεια της οποίας υπήρξαν διαβεβαιώσεις ότι μέσα στις επόμενες μέρες θα δοθεί νέα ρευστότητα στην αγορά, οπότε θα πληρωθούν οι ηλεκτροπαραγωγοί, οι οποίοι με τη σειρά τους θα μεταφέρουν τα ποσά στη ΔΕΠΑ.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ