2013-05-16 14:38:03
Φωτογραφία για Σκηνές απείρου κάλλους στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο Λέσβου στο επιμελητήριο
Σκηνές απείρου κάλλους απόλαυσαν όσοι τυχεροί-άτυχοι βρέθηκαν στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Λέσβου όπου πραγματοποιήθηκε η ειδική συνεδρίαση για τα προβλήματα των χωριών της Λέσβου.

Δεν ξέρουμε εάν επιλύθηκαν τα προβλήματα των χωριών. Ένα είναι βέβαιο. Ότι άλλη μια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου θα γραφτεί στις μαύρες στιγμές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης του νησιού μας.

Αντί να δοθεί χρόνος και να μιλήσουν οι πρόεδροι των χωριών για να εκφράσουν τα προβλήματα τους, στο Δημοτικό Συμβούλιο κυριάρχησαν οι γνωστές φωνές και αντιπαραθέσεις του Δημάρχου με τον Αρη Χατζηκομνηνό και τον παντελή Πατερέλλη. Μάταια διαμαρτύρονταν από κάτω οι πρόεδροι των χωριών οι οποίοι έστω και την τελευταία στιγμή περίμεναν από την Δημοτική Αρχή κάποια ουσιαστική πρόταση. Και ειδικά τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Οικονομικών να δώσει λύσεις πιέζοντας τους υπαλλήλους. Είναι χαρακτηριστική η παρέμβαση του Χρήστου Κορδώνη που είπε πως «Να πατάμε την κόκκινη γραμμή για να πολεμήσουμε το μόρφωμα του Καλλικράτη». Αλλοι πάλι δικαιολογούσαν την τυπολατρεία της οικονομικής επιτροπής φοβούμενοι ότι εάν…πατήσουν την κόκκινη γραμμή στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα έθεταν θέμα.


Αλλά οι διαμαρτυρίες μεγάλες από τους προέδρους των χωριών που είχαν μείνει άναυδοι από όσα παρακολουθούσαν. «Τι μας φωνάξατε ένα χρόνο πριν τις εκλογές;» φώναζαν μαζί με τους δημοτικούς συμβούλους της αντιπολίτευσης. Από την άλλη πλευρά φουριόζος ο Δημήτρης Βουνάτσος, αφού βγήκε έξω κι έκανε ένα τσιγάρο επέστρεψε για να απαντήσει. Οι διάλογοι και οι ατάκες σε ένα ιδιαίτερα εκνευρισμένο σώμα είναι αποκαλυπτικοί.

ΑΡΗΣ ΧΑΤΖΗΚΟΜΝΗΝΟΣ

«Βαρέθηκα να λαμβάνω επιστολές για να πηγαίνω σε ορκομωσίες»

«Πως γίνεται να είναι πεντακάθαρο το Καγιάνι και να είναι βρώμικη η υπόλοιπη Λέσβος»

«Όλα τέλεια είναι στο Καγιάνι και η υπόλοιπη Λέσβος υποφέρει»

«Μόνο στα πανηγύρια και γιορτές πηγαίνεις» στον Βουνάτσο

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΟΥΝΑΤΣΟΣ «Επιχειρούν να με θέσουν επί κηδεμονία» «Σαν τη μαιμού σήκω σήκω, κάτσε κάτσε. Δεν θα με προκαλείτε και θα κάθομαι εγώ σαν μαθητριούλα του κατηχητικού σχολείου»

«Πως θέλετε να μαζευτούν τα σκουπίδια εφόσον έχουν συνταξιοδοτηθεί σαράντα υπάλληλοι;»

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΛΛΗΣ «Φιάσκο η σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Απάθεια της Δημοτικής αρχής, ξεπούλημα του τόπου λόγω της πολιτικής του Καλλικράτη»

«Δεν θα ψηφίσω σε καμιά απόφαση, είμαι αηδιασμένος»

«Έχετε απαξιώσει ένα ανθρώπινο δυναμικό»

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΤΕΣΤΟΣ «Θα σας ακούω πάλι μοιρολατρικά εάν δεν τοποθετηθείτε στα θέμα που σας απασχολούν»

ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΠΑΤΕΡΕΛΛΗΣ

«Το πουλάκι πέταξε, σε οκτώ μήνες έχουμε εκλογές»

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΖΑΦΕΙΡΙΟΥ «Κι εγώ ήθελα να γίνει το δημοτικό Συμβούλιο στην Καλλονή και όσο αφορά το χρόνο μπορούν να γίνου ακόμα αρκετά»

ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΟΡΔΩΝΗΣ «Δεν έχω μάθει να βουτάω στο βούρκο»

Κατά τις 12 ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση ενώ οι διαβουλεύσεις συνεχίστηκαν στα παρακείμενα σουβλατζίδικα και μπαράκια lesvospost.com
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ