2013-05-19 08:19:09
Φωτογραφία για Aπό την Πάτρα στην Ανδραβίδα με τα άλογα!
Το Σάββατο στις 11 Μαΐου στην Ανδραβίδα διοργανώθηκε η 11η ιππική παρέλαση. Άλογα και ιππείς από όλη την Ελλάδα ήταν εκεί. Το γεγονός όμως ήταν ότι δύο απ’ αυτά πήγαν εκεί καλύπτοντας 67 χιλιόμετρα σε μια μέρα. Ο λόγος για τον Μιχάλη Τζουραμάνη με τον Brio και τον Χρήστο Καϊάφα με τον Nador.

Ξεκίνησαν απ’ την Παρασκευή το πρωί στις 7:20 κάνοντας μια 10λεπτη στάση στην Αχαΐα, έφτασαν Βάρδα στις 12:00 όπου τάισαν τα άλογά τους, ξεκουράστηκαν μέχρι τις 16:00 και μετά έφτασαν στην Ανδραβίδα όπου τους περίμεναν οι διοργανωτές έκπληκτοι. Η κύρια δυσκολία ήταν το γεγονός ότι τα άλογα απαγορεύεται να κινούνται στην Εθνική Οδό, με αυτό να καθιστά σε μερικά σημεία τους ιππείς παράνομους.

Παρ' όλα αυτά το Σάββατο στις 18:30 τα άλογα παρέλασαν στην Ανδραβίδα, με τους εκεί παρισταμένους να χειροκροτούν την προσπάθεια και τους εξαιρετικούς βηματισμούς των αλόγων. Οι δύο φίλοι αφού διανυκτέρευσαν στην Ανδραβίδα, την επομένη το πρωί πήγαν στην παραλία Χιλιαδού στη Ναύπακτο να παρελάσουν σε παρόμοια διοργάνωση , όχι έφιπποι όμως. Τα άλογα φορτώθηκαν σε ειδικό τρέιλερ αυτή τη φορά.


Ο Χρήστος Καϊάφας με τον Nador εξήγησε ότι μια τέτοια προσπάθεια απαιτούσε ώρες προπονήσεων και των αλόγων και των ιππέων. O Nador ζεύεται στην άμαξα και αρκετές φορές κάνει βόλτες στην Πάτρα.

Ο Μιχάλης Τζουραμάνης με τον Brio ενημέρωσε ότι χρησιμοποιεί το άλογό του σε καθημερινή βάση, αφού όταν δεν ιππεύει ο ίδιος ιππεύουν τα παιδιά του λογοθεραπευτικού του κέντρου, μια και τον χρησιμοποιεί και για θεραπευτική ιππασία.

Πηγή: thebest
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ