2013-05-21 14:28:24
Φωτογραφία για Πάτρα: Επιστημονική Ημερίδα Fight the Bite για τον Ιό του Δυτικού Νείλου
Η Ελληνική Επιτροπή Διεθνών Σχέσεων Φοιτητών Ιατρικής (HelMSIC) του πανεπιστημίου Πατρών σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας (Γενική Δ/νση Δημόσιας Υγείας και Κοιν. Μέριμνας) και το Εργαστήριο Υγιεινής του τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Πατρών, διοργανώνουν το πρόγραμμα "Fight the Bite", με θέμα τον Ιό του Δυτικού Νείλου, που θα πραγματοποιηθεί στην Πάτρα στις 24 και 25 Μαΐου 2013.

Στα πλαίσια του προγράμματος αυτού θα πραγματοποιηθεί επιστημονική ημερίδα στην οποία θα μιλήσουν καταξιωμένοι επιστήμονες που έχουν ασχοληθεί με το αντικείμενο σε πανελλήνιο και πανευρωπαϊκό επίπεδο, καθώς και δράση δρόμου - street action στη κεντρική πλατεία Γεωργίου στην Πάτρα (ώρα 10:00 π.μ.), μέσω του οποίου θα γίνει ενημέρωση του ευρύτερου κοινού από τους φοιτητές και φοιτήτριες Ιατρικής.

Το πρόγραμμα τελεί υπό την αιγίδα του Πανεπιστημίου Πατρών και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος.

Η παρουσία του ιού του Δυτικού Νείλου στην Ευρώπη είναι καλά τεκμηριωμένη. Στην Ελλάδα, ωστόσο, το 2010 παρατηρήθηκε η μεγαλύτερη επιδημική έκρηξη του ιού του Δυτικού Νείλου σε ανθρώπους που συνέβη την τελευταία δεκαετία. Καθώς το καλοκαίρι σημειώνεται η μεγαλύτερη έξαρση μετάδοσης του ιού και αύξησης των κρουσμάτων, η έγκαιρη και έγκυρη πληροφόρηση τόσο της επιστημονικής κοινότητας όσο και του κοινού είναι απολύτως αναγκαία.
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ