2013-05-22 01:34:05
Φωτογραφία για Κινεζική ψήφος εμπιστοσύνης στο Ελληνικό Κέντρο Διαμεσολάβησης και Διαιτησίας
«Ψήφο εμπιστοσύνης» έδωσε το Κεντρικό Επιμελητήριο της Κίνας στο Ελληνικό Κέντρο Διαμεσολάβησης και Διαιτησίας καθώς... στη λίστα διαπιστευμένων Διαμεσολαβητών του Κεντρικού Επιμελητηρίου της Λ.Δ. της Κίνας περιλαμβάνονται έξι Έλληνες διαμεσολαβητές του ΕλλΚΔΔ.

Όπως δήλωσε η πρόεδρος του ΕλλΚΔΔ Ιωάννα Αναστασοπούλου, αυτό αποτελεί «σημαντική διάκριση για την ελληνική Διαμεσολάβηση ενόψει της αναμενομένης ροής επιχειρηματικών συνεργασιών μεταξύ Ελλάδας και Κίνας».

Η διαπίστευση αυτή αποτελεί ψήφο εμπιστοσύνης του Κεντρικού Επιμελητηρίου της Κίνας στο Ελληνικό Κέντρο Διαμεσολάβησης και Διαιτησίας το οποίο ιδρύθηκε και λειτουργεί από το 2006 αναπτύσσοντας ξεχωριστή και πρωτοπόρο για τα ελληνικά δεδομένα τεχνογνωσία, και προσφέρει όχι μόνο υπηρεσίες διαμεσολάβησης αλλά και, σε συνεργασία με Οργανισμούς του εξωτερικού, ως το πρώτο Κέντρο Διαμεσολάβησης στην Ελλάδα, προγράμματα για την εκπαίδευση στη διαμεσολάβηση που μπορούν να οδηγήσουν σε πιστοποίηση.


Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση, ο θεσμός της διαμεσολάβησης εισήχθη πρόσφατα και στην Ελλάδα, πολύ αργοπορημένα σε σχέση με το εξωτερικό. Πρόκειται για οικειοθελή και εμπιστευτική διαδικασία επίλυσης αστικών και εμπορικών διαφορών από τους ίδιους τους ενδιαφερόμενους με την παρουσία των δικηγόρων τους και με τη βοήθεια του διαμεσολαβητή. Ο διαμεσολαβητής είναι ο ειδικά εκπαιδευμένος και διαπιστευμένος, ανεξάρτητος και ουδέτερος τρίτος που βοηθά τους ενδιαφερόμενους στην επίλυση της διαφοράς τους.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ