2013-05-31 00:22:45
Φωτογραφία για Moto X
Ενα κινητό τηλέφωνο που φιλοδοξεί να ανταγωνιστεί το iPhone και όλα τα «πρώτης γραμμής» smartphones της αγοράς ετοιμάζει η Google.

Το Moto X, όπως θα ονομάζεται, αναμένεται να κυκλοφορήσει στα τέλη του 2013. Σύμφωνα με τη Google, θα είναι ακόμη πιο «έξυπνο» από εκείνα της Apple και της Samsung, καθώς θα προβλέπει τις επόμενες κινήσεις του χρήστη.

Την ανακοίνωση έκανε ο Ντένις Γούντσαϊντ, διευθυντής της Motorola Mobility, η οποία έχει αναλάβει την κατασκευή της συσκευής. Η Google εξαγόρασε τη Motorola το 2012 προς 12,5 δισ. δολάρια.

«Το Moto X έχει τη δυνατότητα να καταλαβαίνει τι συμβαίνει γύρω του. Σου επιτρέπει να αλληλεπιδράς μαζί του περισσότερο από άλλες συσκευές. Προβλέπει τις ανάγκες σου» είπε ο Γούντσαϊντ στο συνέδριο AllThingsD στην Καλιφόρνια.

Οι εξελιγμένοι αισθητήρες του θα του δίνουν τη δυνατότητα να αναγνωρίζει τις συνθήκες στις οποίες λειτουργεί: αν βρίσκεται εν κινήσει (π.χ. σε αυτοκίνητο) ή αν βρίσκεται στην τσέπη του χρήστη. Με βάση αυτά, θα προβλέπει τις κινήσεις και θα ανοίγει, για παράδειγμα, την εφαρμογή για τη φωτογραφική μηχανή για να διευκολύνει τον χρήστη.


Ακόμη, θα διαθέτει δύο ξεχωριστούς επεξεργαστές για τη βελτίωση της διάρκειας ζωής της μπαταρίας.

Η Google είναι, σύμφωνα με δηλώσεις του Γούντσαϊντ, «αισιόδοξη ότι το κινητό αυτό θα γνωρίσει επιτυχία παγκοσμίως, καθώς η εμπειρία που προσφέρει είναι μοναδική».

Σκοπός είναι ωστόσο να χτυπήσει και στο ευαίσθητο σημείο της Apple: στην τιμή. Η συσκευή θα κατασκευαστεί στις ΗΠΑ και θα πωλείται σε προσιτή τιμή.

«Οι συσκευές αυτές έχουν περιθώρια κέρδους έως 50% της τιμής τους. Εμείς δεν θα έχουμε τέτοιους περιορισμούς» είπε, δίχως να αναφερθεί ονομαστικά στο iPhone.

Το Moto X θα κατασκευάζεται και θα συναρμολογείται στις ΗΠΑ (μόνο ορισμένα εξαρτήματα θα κατασκευάζονται σε εργοστάσια στην Ασία). Αυτός είναι ο λόγος που η Google ετοιμάζει 2.000 προσλήψεις για τις εγκαταστάσεις της στο Τέξας των ΗΠΑ. I-Reporter
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ