2013-05-31 00:19:04
Φωτογραφία για Στουρνάρας: Δεν χρειαζόμαστε παράταση, έχουμε μέχρι το 2016
Οι εξελίξεις στην ελληνική οικονομία και η πορεία των αποκρατικοποιήσεων συζητήθηκαν σήμερα κατά τη συνάντηση που είχε στο Παρίσι ...ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας με τον γάλλο ομόλογό του Πιερ Μοσκοβισί. 

«Ηταν μια πολύ καλή συνάντηση», δήλωσε ο κ. Στουρνάρας και προσέθεσε ότι η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από «θέματα που αφορούν την ελληνική οικονομία όπως οι αποκρατικοποιήσεις και άλλα γενικότερα».

Ο κ. Στουρνάρας σε ερώτημα δημοσιογράφων εάν θα μπορούσε η Ελλάδα να σκεφτεί μια επιπλέον παράταση τη στιγμή που η Γαλλία και η Ισπανία εξασφάλισαν πρόσφατα παράταση, ο υπουργός είπε: «Προς το παρόν δεν χρειαζόμαστε παράταση. Εμείς όπως ξέρετε έχουμε πάρει ήδη δύο χρόνια παράταση έως το 2016, που αποφασίστηκε πριν από λίγους μήνες».

Ηταν συγκρατημένος στις δηλώσεις για το ενδεχόμενο έκδοσης ομολόγων την επόμενη χρονιά, ενώ επέμεινε στις προβλέψεις για ανάπτυξη το 2014.


Σε ερώτηση για την αναφορά στην τηλεόραση του Reuters, σχετικά με προσεχή έκδοση ελληνικών ομολόγων, ο υπουργός απάντησε: «Δεν ανακοίνωσα, είπαμε ότι το σκεφτόμαστε. Εξάλλου μη ξεχνάτε ότι του χρόνου τελειώνουν και τα χρήματα από το πρόγραμμα». Σχετικά με το σε ποιο ύψος θα μπορούσαν να είναι αυτά τα ομόλογα, ο υπουργός εξήγησε ότι «είναι πολύ νωρίς ακόμα για να καθορίσουμε κάτι τέτοιο».

Σε ερώτημα ξένου δημοσιογράφου γύρω από τις προβλέψεις του ΟΟΣΑ για τη συνέχιση της ύφεσης το 2014, ο υπουργός Οικονομικών απάντησε:

«Οι δικές μας προβλέψεις είναι καλύτερες γιατί ανταποκρίνονται καλύτερα στις πρόσφατες εξελίξεις. Πιστεύω ότι τα μοντέλα είναι μοντέλα παντού και δεν υπάρχει απόλυτη βεβαιότητα σε αυτά. Σύμφωνα όμως με τις δικές μας προβλέψεις θα έχουμε μία μικρή ανάπτυξη του χρόνου» κατάληξε ο κ. Στουρνάρας.
moneypost.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
O άνδρας ανακάλυψε!
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
O άνδρας ανακάλυψε!
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ