2013-06-02 18:31:59
Φωτογραφία για Σοκάρει η ωμή βία της τουρκικής αστυνομίας ...!!!
Σκηνές απίστευτης βίας με θλιβερούς πρωταγωνιστές άνδρες της τουρκικής αστυνομίας συνεχίζουν να κατακλύζουν το διαδίκτυο από τις ταραχές στις τουρκικές μεγαλουπόλεις. Σε μία από τις σκηνές αυτές ο φωτογραφικός φακός απαθανατίζει ομάδα ενστόλων κατά τη στιγμή που επειχειρούν, κυριολεκτικά, να σπάσουν το κεφάλι ενός διαδηλωτή που βρίσκεται πεσμένος και ημίγυμνος στο έδαφος.

Σάλο έχει επίσης προκαλέσει ένα βίντεο -βρίσκεται ανηρτημένο στο YouTube με πηγή από το τηλεοπτικό δίκτυο Russia Today- στο οποίο εικονίζει αύρα της τουρκικής αστυνομίας να παρασύρει διαδηλωτή την ώρα που εκείνος προσπαθεί να προφυλαχθεί πίσω από κάδους απορριμάτων.

Οι εικόνες ωμής βίας έρχονται προς επίρρωση των ισχυρισμών της Διεθνούς Αμνηστίας που εκτιμά τους τραυματίες σε άνω των χιλίων και κάνει λόγο για δύο νεκρούς.

Τη νύχτα του Σαββάτου διαδηλωτές στο Μπεσίκτας υποστήριξαν επίσης ότι η αστυνομία χρησιμοποιεί εναντίον τους μία απαγορευμένη χημική ουσία ονόματι «Agent Orange», πληροφορία την οποία φιλοξένησε στην ιστοσελίδα του υπό μορφήν αναφοράς το CNN, με την υποσημείωση ότι δεν έχει επαληθευτεί.


Επισήμως, αλλά και μέσω των μεγάλων τηλεοπτικών καναλιών και εφημερίδων, υπάρχει η ανακοίνωση ότι κατά τα επεισόδια έχουν τραυματιστεί 53 πρόσωπα και προσαχθεί 939. Ωστόσο τα δεδομένα μέσα στους χώρους των διαδηλώσεων είναι διαφορετικά. Μέχρι στιγμής έχουν αναφερθεί δύο θάνατοι, ένας στην Άγκυρα και ένας στην Κωνσταντινούπολη. Λόγο για δύο νεκρούς κάνει και ανακοίνωση της Διεθνούς Αμνηστίας—η οποία ανακοίνωση ωστόσο δεν έχει μεταδοθεί στην Τουρκία.

Περισσότερα εδώ
 
communenews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ