2013-06-10 09:18:04
Φωτογραφία για Αφιερωμένο στον Καβάφη το Φεστιβάλ Συγγραφέων της Μελβούρνης
Το Φεστιβάλ Συγγραφέων του φεστιβάλ «Αντίποδες» της Μελβούρνης είναι φέτος αφιερωμένο στο έργο του Κωνσταντίνου Καβάφη.

Το Σαββατοκύριακο 22 και 23 Ιουνίου όπου διοργανώνεται το Φεστιβάλ Συγγραφέων στο The Wheeler Centre, πέντε διεθνούς κύρους ακαδημαϊκοί θα παρουσιάσουν διάφορες πτυχές του έργου του.

Μεταξύ των ομιλητών συγκαταλέγονται οι Γιώργος Συρίμης (Yale University), Γρηγόρης Τζουσδάνης (Ohio State University), Μαρία Μπολέτση (Leiden University), Karen Emmerich (University of Oregon) και Δημήτρη Παπανικολάου (University of Oxford). Επίσης, ο καθηγητής του Πανεπιστημίου του Σίδνεϊ Βρασίδας Καραλής θα συμμετέχει σε συνεδρίαση την Κυριακή 23 Ιουνίου, συζητώντας το θέμα «Ο Καβάφης ως ηθικός στοχαστής».

Την Κυριακή το απόγευμα στις 3 μ.μ., οι λάτρεις του έργου του Καβάφη καλούνται να προσέλθουν και να διαβάσουν ένα ποιημά του που αγαπούν.

Ορισμένοι από τους ομιλητές που έχουν προσκληθεί να συμμετάσχουν σε αυτή τη συνεδρίαση, είναι ο συγγραφέας και παρουσιαστής του ραδιοφώνου του ABC Φιλ Καφκαλούδη, η συγγραφέας Χαρίκλεια Χεριστανίδη και ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Τόνι Νικολακόπουλος.Ενδιαφέρουσα είναι επίσης και η ειδική προβολή της ταινίας «Οι βάρβαροι», του Κωνσταντίνου Kουκιά.
ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ