2013-06-12 02:21:52
Φωτογραφία για Συνεχίζεται η κατάληψη στο ΙΚΑ Αμφιάλης!
Από το Γραφείο Τύπου

Με αποφασιστικότητα και ενωμένοι οι κάτοικοι της Αμφιάλης με την... συμπαράσταση δημοτών από όλες τις γειτονιές του Κερατσινίου, εμπόδισαν το φορτηγό να μεταφέρει υλικά και άλλα είδη από το ΙΚΑ Αμφιάλης, στο ΙΚΑ Δραπετσώνας.

Από νωρίς το πρωί, συνειδητοποιώντας όλο και περισσότεροι εργαζόμενοι αλλά και οι συνταξιούχοι τις επιπτώσεις της μεταφοράς των Διοικητικών Υπηρεσιών του ΙΚΑ στην υγεία τους και γενικότερα στην καθημερινότητά τους, πλαισίωσαν την Δημοτική αρχή, τις παρατάξεις τους φορείς τα σχολεία και τα ΚΑΠΗ και ενωμένοι εμπόδισαν το φορτηγό να κουβαλήσει έστω και μια καρέκλα. Να σημειώσουμε ότι δυο ημέρες τώρα οι κάτοικοι παραμένουν έξω από το κτίριο του ΙΚΑ πραγματοποιώντας συμβολική κατάληψη των γραφείων.

Αύριο στις 12 το μεσημέρι η δημοτική αρχή και φορείς της πόλης θα έχουν συνάντηση για να αποφασιστούν οι περαιτέρω μορφές αγώνα. Η δημοτική αρχή θα εισηγηθεί την εντατικοποίηση των κινητοποιήσεων και την ενίσχυση της μαζικοποίησης του αγωνιστικού μετώπου.


«Είμαστε αποφασισμένοι, συντεταγμένοι και δυνατοί. Έχουμε εμπειρίες πολύχρονων αγώνων και παρακαταθήκες αγωνιστών σε κάθε γειτονιά της πόλης μας. Οι κοινωνικοί και λαϊκοί αγώνες κερδίζονται με αλληλεγγύη και επιμονή. Έχουμε το δίκιο με το μέρος μας. Είναι ανόητη, απαράδεκτη, απάνθρωπη και ανάλγητη η απόφαση της Διοίκησης του ΙΚΑ. Είναι απόφαση της Τρόικας, της μνημονιακής οικονομίας και πολιτικής. Εμείς κάθε μέρα θα είμαστε όλοι εδώ, ενωμένοι. Επιτέλους! Όχι άλλη αδικία σ’ αυτήν την πόλη! Είμαστε άνθρωποι με αξιοπρέπεια. Θα αγωνιστούμε. Θα τους εμποδίσουμε! Η μεταφορά δεν θα γίνει!» μας δήλωσε ο Δήμαρχος Κερατσινίου-Δραπετσώνας κ. Λουκάς Τζανής.

«Το ΙΚΑ από την Αμφιάλη δεν θα φύγει! Μας έχουν φορτώσει ΔΕΗ, λύματα, χωματερές, μας έκλεψαν την παραλία. Όπως βλέπετε είμαστε όλοι εδώ. Και χθες και σήμερα και θα είμαστε και αύριο. Κλείσαμε με αυτοκίνητο του Δήμου την είσοδο του κτιρίου, περιφρουρούμε την κατάληψη, στεκόμαστε στο πλευρό των γερόντων των ασθενών των εργαζομένων, με μια κουβέντα των γειτόνων μας. Τι να πούμε στον συνταξιούχο με την τη σύνταξη εξαθλίωσης; να πάρει ταξί να κατέβει Δραπετσώνα; Είναι ένα έγκλημα που θα το πληρώνουμε για χρόνια!» δήλωσε ο Αντιδήμαρχος Τύπου και Εοικοινωνίας κ. Νίκος Οικονομάκης.

Αντιδήμαρχος Γραφείου Τύπου κ. Νίκος Οικονομάκης
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ