2013-06-14 17:14:03
Φωτογραφία για Την ΕΡΑ Βόλου επισκέφθηκε ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ
Τις εγκαταστάσεις της ΕΡΑ Βόλου, επισκέφθηκε χθες το απόγευμα ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ- ΕΚΜ Αλέξης Τσίπρας, που βρέθηκε στο Βόλο και αυτή την ώρα μιλάει σε στελέχη του κόμματος και πολίτες στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

Ο Αλέξης Τσίπρας έφτασε στο χώρο της ΕΡΑ Βόλου στις 8.20, ενώ τον ανέμεναν ο βουλευτής Μαγνησίας Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος και άλλοι βουλευτές και στελέχη του κόμματος. Στον προθάλαμο του ξύλινου κτιρίου του ραδιοφώνου, είχε ολιγόλεπτη συνάντηση με τη διευθύντρια του σταθμού Άλκηστη Κιούση και με τεχνικούς και ζήτησε πληροφορίες, αν τους ανάγκασε κανείς να σταματήσουν το σήμα, αν συνεχίζονται οι εκπομπές και ειδικότερα για το πρόγραμμα του τοπικού ραδιοφώνου.

Στη συνέχεια μπήκε στο ραδιοφωνικό στούντιο και παραχώρησε συνέντευξη η οποία αναμεταδόθηκε στην κεντρική Ελλάδα. Όπως ανέφερε, σε σημείο της συνέντευξής του η κυβέρνηση δεν ανέμενε τέτοια συμπαράσταση για την ΕΡΤ, ενώ τόνισε ότι το «πυροτέχνημα» της τρικομματικής κυβέρνησης τελικά έσκασε στα χέρια της». Προειδοποίησε δε ότι αν η κυβέρνηση επιμείνει στην απόφασή ης αυτή, θα βρει απέναντί της, τη μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού.


Ο κ. Τσίπρας εξέφρασε ανησυχία για το γεγονός ότι όπου αναμεταδίδεται το σήμα της ΕΡΤ στάλθηκε έγγραφο από το Υπουργείο Οικονομικών να σταματήσει η αναμετάδοση, αλλά και η προσαγωγή ιδιωτικού τηλεοπτικού συνεργείου που προσκάλεσαν οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ, για να καταγράψουν τις εικόνες κοσμοπλημμύρας και προσήχθησαν τα μέλη του συνεργείου από την Αστυνομία. «Εμείς θα το καταγγείλουμε αυτό προκειμένου να κατακτήσουμε να είναι ελεύθερο το σήμα της ραδιοτηλεόρασης. Κάποιοι λειτουργούν με μεθόδους που θυμίζουν περιόδους χούντας. Όσο κι αν κάποιοι έχουν σχέδιο να μετατρέψουν την ΕΡΤ σε ΥΕΝΕΔ δεν μπορεί να κρυφτεί ούτε το κλίμα στήριξης ούτε η εικόνα αλληλεγγύης», ήταν η δήλωση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Αναχωρώντας για το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, στις 9 το βράδυ, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε χαρακτηριστικά ότι η κυβέρνηση έστησε μια παγίδα που έπεσε η ίδια μέσα. Και αυτό διότι, όπως εξήγησε «στον αγώνα των εργαζόμενων στην ΕΡΤ ο λαός δε βλέπει την φαυλοκρατία που τα κόμματα που μας κυβερνούν σήμερα έθεσαν αλλά βλέπει τους απολυμένους εργαζόμενους που μπορεί ο καθένας να βρίσκεται στη θέση τους».

Σύμφωνα με τον Αλ. Τσίπρα, η ανασφάλεια στη χώρα μας γενικεύεται ο φόβος της απόλυσης επικρατεί και στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, ενώ, μετά τις εξελίξεις στην ΕΡΤ η εικόνα Πανελλαδικά είναι ότι υπάρχει πρωτοφανές κλίμα συμπαράστασης. «Βλέπουμε μία αυθόρμητη αντίσταση στην προοπτική η ζωή μας να αποκτήσει το χρώμα που είχαν οι τηλεοράσεις μας το μαύρο χρώμα με τη διακοπή του σήματος, αλλά βλέπουμε και αποφασιστικότητα του λαού να μπει τέλος σε αυτή την μνημονιακή περιπέτεια που δεν συρρικνώνει μόνο μισθούς και συντάξεις αλλά και ότι πολυτιμότερο έχουμε την ελευθερία της έκφρασης και τη δημοκρατία», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Καταλήγοντας ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι «τη δημοκρατία την κατακτήσαμε με αγώνες και αν κάποιοι θέλουν να την πάρουν πίσω δε θα το κάνουν με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου». Διαβεβαίωσε δε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα δώσει αγώνα για να τη διατηρήσει τη Δημοκρατία και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η μεγάλη πλειοψηφία του Ελληνικού λαού, ανεξάρτητα με το τι ψήφισε, θα συμπαρασταθεί σε αυτό τον αγώνα.

magnesianews.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ