2013-06-14 21:00:44
Φωτογραφία για Σαμαράς: Πρόσληψη μικρού αριθμού εργαζομένων ώστε να αρχίσει αμέσως η μετάδοση ενημερωτικού προγράμματος στην ΕΡΤ
Ο Πρωθυπουργός αναφέρει ότι έχει ήδη κατατεθεί από την κυβέρνηση νομοσχέδιο για την ίδρυση νέου φορέα

Σε δήλωσή του ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, νωρίς το βράδυ της Παρασκευής, σχετικά με τις εξελίξεις στη δομόσια τηλεόραση αναφέρει τα εξής:

«Είναι γνωστό ότι ο Υπουργός Οικονομικών, λόγω της κατάργησης της ΕΡΤ Α.Ε., έχει ήδη ορίσει για το σκοπό αυτό ειδικό διαχειριστή. 

Προκειμένου να δοθεί λύση στο θέμα που έχει προκύψει, προτείνω:

1. Ο ειδικός εκκαθαριστής να ορίσει άμεσα προσωρινή επιτροπή ευρείας διακομματικής αποδοχής με σκοπό την πρόσληψη μικρού αριθμού εργαζομένων, ώστε να αρχίσει αμέσως η μετάδοση ενημερωτικού προγράμματος της δημόσιας τηλεόρασης.

2. Έχει ήδη κατατεθεί από την κυβέρνηση στη Βουλή νομοσχέδιο για την ίδρυση νέου φορέα δημόσιας τηλεόρασης. Το νομοσχέδιο αυτό μπορεί να ψηφιστεί αμέσως την επόμενη εβδομάδα.

3. Αναμένω αντίστοιχη στάση ευθύνης από τους πολιτικούς αρχηγούς, ώστε να προχωρήσει απρόσκοπτα η συνεργασία μεταξύ μας, να συνεχιστεί η θετική πορεία της οικονομίας και να αποφευχθούν περιπέτειες για το λαό μας.»

Παράλληλα, σε ομιλία του στο συνέδριο της ΟΝΝΕΔ εκφωνεί ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και πρωθυπουργός κ. Αντ. Σαμαράς. Ο κ. Σαμαράς, μεταξύ άλλων ανέφερε στην ομιλία του  ότι «θα θέσει τέρμα στα προνόμια», καθώς και ότι μέχρι τώρα «είχαμε ΕΡΤ αλλά δεν είχαμε δημόσια τηλεόραση» και υπεραμύνθηκε της πολιτικής του λέγοντας ότι εάν δεν υπάρξουν αυτές οι μεταρρυθμίσεις «η χώρα θα βουλιάξει».
ΒΗΜΑ
InfoGnomon
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ