2013-06-15 01:54:04
Φωτογραφία για Ζούγκλα 4 στρεμμάτων στο κέντρο της Παλαιοπαναγιάς Ναυπάκτου
Το γήπεδο της Παιλαιοπαναγιάς κατασκευάστηκε περίπου το 1990 στο κληροδότημα Καπορδέλη. Για μια δεκαετία καθημερινά δεχόταν δεκάδες παιδιά από την Παλαιοπαναγια και από την ευρύτερη περιοχή της Ναυπάκτου για να παίξουν μπάσκετ και ποδόσφαιρο μιας και ήταν... ένα από τα λίγα γήπεδα που διέθεταν και προβολής για μπάσκετ την νύχτα. Σε αυτό το χρονικό διάστημα χρησιμεύεσε και ως βοηθητικό γήπεδο προπονήσεων για την ομάδα του Αστέρα Ναυπάκτου αλλά και της ομάδας της Παλαιοπαναγιάς. Παράλληλα μεταφέρθηκε και το νηπιαγωγείο της Παλαιοπαναγιάς σε αυτό το χώρο, λειτούργησε αρκετά χρόνια και δημιουργήθηκαν και παιδικές χαρές. 

Από το 2000 περίπου και μετά αρχίζει να κατασκευάζεται το Ξύκειο – Καπορδέλειο ίδρυμα και από τότε ξεκίνησε η καταστροφή και η εγκατάλειψη του γηπέδου ποδοσφαίρου και η μεταστέγαση του νηπιαγωγείου της Παλαιοπαναγιάς σε άλλο χώρο. Μπάζα από την κατασκευή της αποχέτευσης πετιούνται μέσα στο γήπεδο και γίνεται χώρος μόλυνσης για την περιοχή και χωρίς να υπάρχει καμία ουσιαστική προσπάθεια καθαρίσματος πλην του Ιουνίου 2011 χωρίς να φέρει κάποιο αποτέλεσμα.


Άραγε υπάρχει κάποιος υπεύθυνος να επέμβει για τον καθαρισμό αυτού του χώρου δίνοντας του ξανά την παλιά ζωή που είχε από νέους ανθρώπους. Συλλογίστηκε ποτέ κανένας ότι στην Παλαιοπαναγιά δεν υπάρχουν κοινόχρηστοι χώροι άθλησης και ότι νέοι καταφεύγουν στο Δημοτικό σχολείο που δημιουργούνται συχνά φθορές στο κτήριο ; Η πυροσβεστική και ο Δήμος έχουν ενημερώσει τους υπευθύνους του κληροδοτήματος Καπορδέλη ότι πρέπει να γίνει αποψίλωση χώρου για την αποφυγή πυρκαγιάς στο κέντρο μιας κατοικημένης περιοχής;

nafpaktianews.gr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ