2013-06-16 01:20:19
Φωτογραφία για Αισθητήρες δημιουργούν το «έξυπνο» σπίτι
Η επιθυμία κάποια στιγμή να έχουμε ένα σπίτι που όλα τα αντικείμενα θα μπορούν να συνδεθούν μεταξύ τους και να ανταποκριθούν σε διάφορες εντολές, είτε φωνητικές, είτε αφής, ίσως σίγα-σίγα να γίνεται πραγματικότητα.  Πλέον ο καθένας, με ένα WiFi router στο σπίτι του μπορεί να αυτοματοποιήσει τις συσκευές του. Αυτός είναι ο κόσμος του μέλλοντος, σύμφωνα με το Alex Hawkinson της εταιρίας SmartThings.

Η SmartThings πουλάει ένα σύνολο μικρών αυτοκόλλητων αισθητήρων που συνδέονται με ένα WiFi router. Οι αισθητήρες μπορούν να ενσωματωθούν σε διάφορα αντικείμενα του σπιτιού σας, δίνοντας σας τη δυνατότητα να τα ελέγξετε μέσω της αντίστοιχης εφαρμογής για το iPhone, μέσα από το ασύρματο δίκτυο.

Το πρότζεκτ παρουσιάστηκε στο KickStarter και πραγματικά γνώρισε τεράστια επιτυχία, συγκεντρώνοντας περισσότερα από 1,2 εκατομμύρια δολάρια, ξεπερνώντας κατά πολύ τον αρχικό του στόχο των 250.000 δολαρίων.


Ήδη μάλιστα ανακοίνωσε την κυκλοφορία μίας πλατφόρμας ανοικτού κώδικα, ώστε να δώσει τη δυνατότητα στους προγραμματιστές να εκμεταλλευτούν τις δυνατότητες του συστήματος.

Το SmartThings μπορεί να συνδεθεί με μία μεγάλη ποικιλία καθημερινών οικιακών αντικειμένων, όπως οι πόρτες, οι θερμοστάτες, πρίζες, αισθητήρες υγρασίας και θερμοκρασίας και πολλά άλλα. Μάλιστα, χάρη στη δημιουργία της πλατφόρμας ανοικτού κώδικα η λίστα με αυτά τα αντικείμενα μπορεί να μεγαλώσει ακόμα περισσότερο.

Δείτε βίντεο με το SmartThings pontikosnews.blogspot.gr
VIDEO
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ