2013-06-16 15:43:03
Φωτογραφία για E.Λαμπριανίδη: Θα κοπούν τα αχρείαστα επιδόματα
Από το μικροσκόπιο του γραφείου της Επιτρόπου Μεταρρύθμισης Δημόσιας Υπηρεσίας Εμμανουέλας Λαμπριανίδη περνούν όλες οι κρατικές υπηρεσίες και οι ημικρατικοί οργανισμοί, στο πλαίσιο της έρευνας που άρχισε... στις 17 Μαΐου -βάσει προνοιών του μνημονίου- με απώτερο στόχο την προώθηση της μεταρρύθμισης της Δημόσιας Υπηρεσίας και την αναδιοργάνωση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Σε συνέντευξή της στη «Σημερινή», η Επίτροπος αναφέρει ότι αξιολογείται η προοπτική της ιδιωτικοποίησης, σύμπτυξης ή και κατάργησης κρατικών υπηρεσιών και ημικρατικών οργανισμών, προσθέτοντας πως θα επανεξεταστούν όλα τα επιδόματα και ωφελήματα, «δεδομένου ότι κάποια θεωρούνται αναχρονιστικά», ενώ κάποια άλλα κρίνονται «υπερβολικά» και επιβαρύνουν «αχρείαστα» τον κρατικό προϋπολογισμό. Αναφέρει ως παραδείγματα που θα τύχουν αναθεώρησης τη χρήση υπηρεσιακών αυτοκινήτων, τις βάρδιες, τα επιδόματα φιλοξενίας και τα επιδόματα εξωτερικού.


Δηλώνει, επίσης, πως δεν μπορεί το κράτος να ξεκινά σήμερα μελέτη για την αναδιάρθρωση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και εκ των προτέρων «να απορρίπτεται το σενάριο» ενοποίησης Δήμων ή/και Κοινοτήτων. Επισημαίνει, επίσης, πως η εισαγωγή κανόνων χρηστής διοίκησης, διαφάνειας και η πάταξη της διαφθοράς αποτελούν προτεραιότητα στο κυβερνητικό έργο. Τονίζει ότι η ίδια έχει δεσμευτεί στην υιοθέτηση Κώδικα Δεοντολογίας για θέματα διαφάνειας και στην ανάθεση της ευθύνης για εφαρμογή του στους προϊσταμένους των οργανισμών δημόσιου και ημιδημόσιου τομέα.

Επί του παρόντος, αναφέρει πως έχει πραγματοποιηθεί διερευνητική αποστολή των αντιπροσώπων από τη Διεθνή Τράπεζα (World Bank) και την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου, οι οποίοι θα αναλάβουν τη διεκπεραίωση της μελέτης. Αναμένεται, λέγει, μέχρι το τέλος Ιουνίου να υπογραφτεί η συμφωνία παροχής υπηρεσιών, ενώ πρόσθετα προγραμματίζεται για τις επόμενες ημέρες νέα επίσκεψή τους στην Κύπρο.
sigmalive.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ