2013-06-16 21:29:05
Φωτογραφία για Στην Προανακριτική ο Παπακωνσταντίνου
Ο πρώην υπουργός Γιώργος Παπακωνσταντίνου έχει κληθεί από την Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής, που διερευνά την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, να καταθέσει αύριο, Δευτέρα 17 Ιουνίου.

Ωστόσο, ο πρώην υπουργός κατέθεσε αίτημα, με το οποίο ζητεί να πάρει προθεσμία μέχρι τις 10 Αυγούστου για να απολογηθεί, αίτημα το οποίο δημιουργεί νέα εμπλοκή στις εργασίες της Επιτροπής.

Ο συνήγορος του κ. Παπακωνσταντίνου επικαλείται στο εν λόγω αίτημα τον όγκο της δικογραφίας, η οποία φτάνει τις 19.400 σελίδες, αναφέροντας πως το διάστημα των δύο μηνών περαιτέρω προθεσμίας που ζητά είναι εύλογο για τη μελέτη της πολυσέλιδης δικογραφίας. Μάλιστα, στο αίτημα, όπως αναφέρει η «Καθημερινή», υπονοείται ότι στις προθέσεις του κ. Παπακωνσταντίνου είναι να μην παρουσιαστεί στην Επιτροπή, αλλά να υποβάλλει γραπτό υπόμνημα.

Σύμφωνα με βουλευτή που συμμετέχει στην Προανακριτική Επιτροπή, είναι δικαίωμα του κ. Παπακωνσταντίνου να μην παραστεί για να καταθέσει. Σε αυτήν την περίπτωση δεν πρόκειται να τεθεί ζήτημα βίαιης προσαγωγής, αλλά η ολοκλήρωση των εργασιών θα προχωρήσει κανονικά χωρίς την κατάθεση του πρώην υπουργού, κάτι που θα προκαλέσει αντιδράσεις μελών της Επιτροπής. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ