2013-06-17 14:13:28
Φωτογραφία για Κατάληψη για τα σχολεία που κλείνουν στο Ηράκλειο
Κατάληψη στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κρήτης πραγματοποιούν αυτή την ώρα γονείς, καθηγητές και τοπικοί φορείς της Μεσαράς εκφράζοντας την οργή τους για την κυβερνητική απόφαση να μπει λουκέτο σε... επτά σχολικές μονάδες της ευρύτερης περιοχής χωρίς να ερωτηθούν οι τοπικές κοινωνίες. 

Η διαμαρτυρία λαμβάνει χώρα από τις 10 το πρωί ενώ αντιπροσωπία των διαμαρτυρόμενων συναντήθηκε με τον Περιφερειακό Διευθυντή Απόστολο Κλινάκη ζητώντας να μεσολαβήσει για την απόσυρση της απόφασης. Όπως υποστηρίζουν τα σχολεία αυτά δεν ήταν ατροφικά, αντίθετα αρκετοί μαθητές φοιτούν στις συγκεκριμένες μονάδες στη Σίβα, τα Σκούρβουλα, τις Στέρνες κλπ με τους διαμαρτυρόμενους να κάνουν λόγο για καθεστωτική απόφαση στο βωμό των περικοπών.

Τα σχολεία

Πρόκειται για σχολικές μονάδες που εξυπηρετούν μαθητές σε απομακρυσμένα χωριά και βάζουν ουσιαστικά ... λουκέτο για λόγους “οικονομίας”. Αίσθηση μάλιστα προκαλεί το γεγονός ότι από τα 27 συνολικά σχολεία που περιλαμβάνει η ... μαύρη λίστα του υπουργείου παιδείας, τα 7 βρίσκονται στο νομό Ηρακλείου, εξέλιξη που προκαλεί οργή στην Κρητική ύπαιθρο.


Μάλιστα, ενώ ο νόμος που ορίζει την οργανικότητα των σχολικών μονάδων αναφέρει ότι για τα μονοθέσια ο αριθμός ορίζεται από 10 έως 15, από τα σχολεία που αναφέρονται στην υπουργική απόφαση, κανένα σχολείο δεν είχε λιγότερους από 10 μαθητές, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Δ/νσης Α/θμιας Εκπ/σης Νομού Ηρακλείου.

Συγκεκριμένα:

• Καβροχώρι 18

• Καρκαδιώτισσα 11

• Σίβας 13

• Σκούρβουλα 11

• Αμιράς 22

• Στέρνες 15

• Παναγιά 13

Άρα, κανένα σχολείο δεν είχε αριθμό κάτω των 10 για να μπορούσε να είναι στη λίστα αυτών που προτείνονται να κλείσουν. Το θέμα έχει προκαλέσει και κοινοβουλευτικές αντιδράσεις και ήδη έχουν καταθέσει σχετικές ερωτήσεις οι βουλευτές Ηρακλείου Γιάννης Μιχελογιαννάκης και Νότης Μαριάς.

prismanews.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ