2013-06-17 14:27:03
Φωτογραφία για Πάνω από 460 συλλήψεις για τα επεισόδια της Κυριακής στην Τουρκία
Συνολικά 411 άτομα συνελήφθησαν και παραμένουν υπό κράτηση από την τουρκική αστυνομία για τις συγκρούσεις μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών την Κυριακή στους δρόμους της Κωνσταντινούπολης.

Άλλα 56 άτομα κρατούνται στην Άγκυρα.

Απεργία κατά της αστυνομικής βίας στην Τουρκία

Εν τω μεταξύ, σε γενική απεργία προχωρούν σήμερα τα συνδικάτα στην Τουρκία ενάντια στην αιματηρή επιχείρηση εκκένωσης της Πλατείας Ταξίμ το Σάββατο στην Κωνσταντινούπολη.

«Ζητούμε να τερματιστεί η αστυνομική βία αμέσως», δήλωσε ο εκπρόσωπος του συνδικάτου KESK Μπακί Τζινάρ στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Στην απεργία θα συμμετάσχουν γιατροί, μηχανικοί, οδοντίατροι και εργαζόμενοι άλλων ειδικοτήτων.

Μιλώντας πάντως την Κυριακή ενώπιον υποστηρικτών του στην Κωνσταντινούπολη, ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, υπεραμύνθηκε των κινήσεων της κυβέρνησής του.


Ο Τούρκος πρωθυπουργός τόνισε ότι «δεν συμπεριφέρεται σαν δικτάτορας», ενώ εξαπέλυσε επίθεση εναντίον των διαδηλωτών, της αξιωματικής αντιπολίτευσης (Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα) και των διεθνών μέσων ενημέρωσης.

Ανακοίνωσε επίσης ότι θα συνεχιστούν οι συγκεντρώσεις του κόμματός του υπό τον γενικό τίτλο «σεβασμός προς τη λαϊκή βούληση». Όπως είπε, στις 22 και 23 Ιουνίου θα γίνουν συγκεντρώσεις στην Ερζουρούμ και τη Σαμψούντα.

Στο στόχαστρο του Ταγίπ Ερντογάν βρέθηκε και η Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ αναφέρθηκε στο ψήφισμα που ενέκρινε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο σχετικά με την κατάσταση στην Τουρκία, καλώντας τους να «μην υπερβαίνουν τα όρια τους».

«Δεν είστε αρμόδιοι να εκδίδετε αποφάσεις για την Τουρκία. Δεν αναγνωρίζουμε την απόφασή σας. Η Τουρκία αυτή τη στιγμή δεν είναι μέλος της ΕΕ. Εάν είστε ειλικρινείς, σας λέω ότι στην Ελλάδα έγιναν διαδηλώσεις και επεισόδια, όπου σκοτώθηκαν πολίτες, αλλά τους δώσατε οικονομική βοήθεια δισεκατομμυρίων ευρώ», δήλωσε χαρακτηριστικά ο τούρκος πρωθυπουργός.

attikipress.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ