2013-06-17 18:58:04
Φωτογραφία για Δουλέψτε και μη μιλάτε!
του Σπύρου Ριζόπουλου

Τίποτα δεν είναι πολύ για την πατρίδα. Ας το αναλογιστούν αυτό σήμερα, τόσο οι τρεις αρχηγοί που θα είναι μέσα στη σύσκεψη, όσο και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης που θα είναι έξω, σε ανοιχτή συγκέντρωση.

Η Ελλάδα εδώ και τρία χρόνια είναι στριμωγμένη στο καναβάτσο, δεχόμενη απανωτά χτυπήματα. Το «νοκ – άουτ» το έχουμε γλυτώσει εν πολλοίς χάρη στην υπομονή, την ψυχραιμία και την ωριμότητα της κοινωνίας.

Πολιτικές επιλογές που θα στρέψουν την εξέλιξη των πραγμάτων σε μια χαοτική απορρύθμιση των πάντων, σε μια στιγμή μάλιστα που η γειτονιά μας «βράζει» με τις πολεμικές εξελίξεις στη Συρία να κλιμακώνονται και με την ξαφνική αποσταθεροποίηση του συστήματος Ερντογάν, αντικειμενικά θα λειτουργήσουν ως προβοκάτσια σε βάρος του ελληνικού λαού.

Μέχρι και αυτή την ώρα, έχουνε ακουστεί από όλες τις πλευρές πάρα πολλά. Κι όσο συνεχίζουν να μιλάνε, κάνουν τα πράγματα χειρότερα
. Το φυγόπονο πολιτικό σύστημα είναι εξαιρετικά ικανό να παράγει «θέαμα» αλλά απολύτως ανίκανο να παράγει «άρτο». Την ώρα όμως που εκατομμύρια Έλληνες έχουν αρχίσει «να λένε το ψωμί, ψωμάκι», είναι ασύλληπτα βλακώδες να καλλιεργείται μια εντεινόμενη πόλωση ανάμεσα σε «φασίστες» και «αναρχοάπλυτους». Το τελευταίο που έχει ανάγκη ο τόπος είναι να φέρει τις ακρότητες στο κέντρο της δημόσιας ζωής.

Συνεπώς είναι ώρα ευθύνης για όλους. Για τον Σαμαρά. Για τον Βενιζέλο. Για τον Κουβέλη. Για τον Τσίπρα. Θα πρέπει να μετρήσουν πολύ τις κουβέντες τους πριν μιλήσουν και όχι να πουν τα «έτοιμα» λόγια. Διότι το διακύβευμα δεν αφορά στο ποιος θα πάρει τον «μουτζούρη» αν πάμε σε εκλογές αλλά το ότι θα εγκλωβιστούμε σε ένα αδιέξοδο αστάθειας και ακυβερνησίας με απρόβλεπτες συνέπειες.

Οι αρχηγοί και πρώτος ο πρωθυπουργός οφείλουν απόψε το βράδυ να εγγυηθούν την πολιτική σταθερότητα. Σε ένα χρόνο είναι προγραμματισμένες οι ευρωεκλογές και οι περιφερειακές εκλογές, οπότε μπορούν να διεξαχθούν μαζί και οι εθνικές. Συντεταγμένα και ομαλά. Αρκεί να κοπούν τα λόγια και η κυβέρνηση αποφασίσει να δουλέψει σωστά για να πετύχει αποτελέσματα και όχι εντυπώσεις, όπως κάνει μέχρι σήμερα. Όσο για τον ΣΥΡΙΖΑ θα ήταν τραγικό πολιτικό λάθος να «τσιμπήσει» και να πάρει αυτός τις «καυτές πατάτες» χωρίς την παραμικρή ετοιμότητα για κάτι τέτοιο.

Αν οι αρχηγοί αποδειχθούν κατώτεροι των περιστάσεων, τότε το ελληνικό Κοινοβούλιο στην πιο κρίσιμη καμπή του Ελληνισμού, μπορεί και πρέπει με την παρούσα σύνθεσή του να δώσει λύσεις διακυβέρνησης με ορίζοντα ενός έτους, αποτρέποντας μια εθνική αυτοκτονία εδώ και τώρα.

ΥΓ: Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος είναι πράγματι ένας χρήσιμος παίχτης και διατηρεί πράγματι καλύτερη επικοινωνία με την άλλη πλευρά του Ατλαντικού. Αλλά επειδή έχει καεί μια φορά στο χυλό, τώρα φυσάει και το γιαούρτι!

rizopoulospost.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ