2022-11-06 08:18:05
Φωτογραφία για ΔΗΜΟΣ ΑΚΤΙΟΥ- ΒΟΝΙΤΣΑΣ.  Σημαντική μείωση  15, 62 τοις εκατό του πληθυσμού . Κύριοι της Δημοτικής Αρχής για ποια ανάπτυξη μιλάτε;
ΔΗΜΟΣ ΑΚΤΙΟΥ ΒΟΝΙΤΣΑΣ

Γράφει ο: Κώστας Θ Τριαντακωνσταντής

Μαθηματικός 06-11-2022

((Προδημοσίευση από το δεύτερο τόμο του έργου μου, το οποίο σύντομα κυκλοφορεί. Περιέχει αλήθειες με αδιάσειστα στοιχεία, οι οποίες θα κάνουν πολλούς να ανησυχούν σε πολλά επίπεδα. ΑΣ ΠΡΟΣΕΧΑΝ>>.. Αγαπητοί Αναγνώστες

Σύμφωνα με την ΑΠΟΓΡΑΦΗ 2021 παρουσιάστηκε ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΜΕΙΩΣΗ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΚΤΙΟΥ ΒΟΝΙΤΣΑΣ σε ποσοστό 15, 6 τοις εκατό σε σχέση με την απογραφή του 2011.

Οι απόλυτοι αριθμοί λένε την αλήθεια. Δεν πρόκειται για στατιστικά στοιχεία. Καταρρίπτεται ο μύθος της Δημοτικής Αρχής και προσωπικά του Δημάρχου κ Αποστολάκη.

Απογοητευτικά για τον Δήμο Ακτίου Βόνιτσας ήταν τα στοιχεία της απογραφής για το 2021. Ο Δήμος μας παρουσίασε μείωση 15,62% στον μόνιμο πληθυσμό του και πλέον είναι ο τρίτος μικρότερος Δήμος της Αιτωλοακαρνανίας, καθώς τον πέρασε ο Δήμος της Αμφιλοχίας και πλέον μόνο ο Δήμος Θέρμου και ο Δήμος Ξηρομέρου έχουν λιγότερο πληθυσμό.


Πιο αναλυτικά, στον Δήμο Ακτίου Βόνιτσας καταγράφηκαν 14.656 κάτοικοι έναντι των 17.370 που είχαν καταγραφεί το 2011. Από αυτούς οι 7.536 είναι άνδρες και οι 7.120 είναι γυναίκες.

Η μείωση σημειώθηκε παντού στην Αιτωλοακαρνανία., Η μεγαλύτερη μείωση σημειώθηκε στον Δήμο Θέρμου όπου ο πληθυσμός μειώθηκε κατά 40%. Ο Δήμος Μεσολογγίου είχε μείωση 8%, ο Δήμος Αγρινίου 6%, ο Δήμος Αμφιλοχίας 13%, ο Δήμος Ναυπακτίας 11% και ο Δήμος Ξηρομέρου 15%.

Γενικά στην Αιτωλοακαρνανία είχαμε μείωση 9% με 191.727 μόνιμους κατοίκους και με το ποσοστό ανδρών γυναικών να είναι μοιρασμένο στην μέση.

Οι επιπτώσεις της μείωσης είναι πολλές σε πολλά επίπεδα. Αφορά τη χρηματοδότηση από τους Κεντρικούς Πόρους του Κράτους, αφορά πού πολύ πιθανόν τη μείωση του αριθμού των βουλευτών, αφορά πολύ πιθανόν στον αριθμό των δημοτικών συμβούλων κλπ.

Ας σταματήσει ο Δήμαρχος κ Αποστολάκης και η Δημοτική Αρχή την παραπληροφόρηση των Δημοτών και γενικότερα των πολιτών. Μιλάνε για πρωτοφανή ανάπτυξη ένεκα της πολιτικής τους. Το στοιχείο αυτό της σημαντικής μείωσης του πληθυσμού στο Δήμο τους διαψεύδει.

Δήμαρχε κ Αποστολάκη και κύριοι της Δημοτικής Αρχής παρά το πακτωλό χρημάτων , τα οποία διαχειρίζεστε ο Δήμος δεν μπήκε σε τροχιά ανάπτυξης. Σημαντικότατα θέματα υποδομών είναι άλυτα. Αποτύχατε πλήρως στη καθημερινότητα των Δημοτών. Δείτε τη πραγματικότητα.

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ-ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ-ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΕ

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ

Βέβαια οι επικοινωνιολόγοι έπιασαν δουλειά.

Ο ΝΟΩΝ ΝΟΕΙΤΩ.
ximeronews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ