2013-06-18 04:45:03
Φωτογραφία για Δείτε φωτογραφία από την τουρκική εξέγερση που μοιάζει με πίνακα του Ντελακρουά
Μια νεαρή γυναίκα με τα δάχτυλα του χεριού της να σχηματίζουν το σήμα της ειρήνης, καθοδηγεί τους διαδηλωτές, οι οποίοι... περνούν πάνω από τα οδοφράγματα σε δρόμο κοντά στην πλατεία Ταξίμ, ενώ ένα νεαρό αγόρι δίπλα της κρατά μια τουρκική σημαία που ανεμίζει….

Η φωτογραφία που κάνει τον γύρο του Διαδικτύου από εχθές το βράδυ, μετά τη βίαιη καταστολή των συγκεντρωμένων που διαδηλώνουν για το πάρκο Γκεζί, μοιάζει σα να είναι δημιούργημα του Ευγένιου Ντελακρουά.

Άλλωστε, με μία μόνο ματιά στην εικόνα δε μπορεί κανείς παρά να σκεφτεί αμέσως το περίφημο έργο-σύμβολο της Γαλλικής Επανάστασης «Η Ελευθερία οδηγεί τον λαό», που δημιούργησε ο σπουδαίος ρομαντικός ζωγράφος το 1830.

Παρά τα 183 χρόνια που έχουν περάσει, ο αγώνας για την ελευθερία της έκφρασης, η ελευθερία των δικαιωμάτων, η ελευθερία του λόγου… εξακολουθεί να οδηγεί τον λαό.

Ειρωνικό είναι το γεγονός ότι ο εν λόγω πίνακας λογοκρίθηκε πριν μερικά χρόνια από το υπουργείο Παιδείας της Τουρκίας, αφαιρώντας τον από τα σχολικά βιβλία καθώς η γυναίκα η οποία εμφανίζεται στο έργο είναι γυμνόστηθη!
protothema
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Με τρέλα και… Κορδέρο
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Με τρέλα και… Κορδέρο
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ