2013-06-18 12:14:34
Φωτογραφία για Να μη χαθεί η ευκαιρία
H κρίση με την ΕΡΤ φαίνεται ότι τελικά στάθηκε η αφορμή για να ξαναδούν οι τρεις αρχηγοί που στηρίζουν την κυβέρνηση όλα τα προβλήματα  που υπήρχαν στη λειτουργία της όσο και στη μεταξύ τους συνεργασία.Η κυβερνητική κρίση - αλλά και η κρίση εμπιστοσύνης - που προκάλεσε  το κλείσιμο  της ΕΡΤ  στάθηκε ο καταλύτης για να βρεθούν πάλι σε ένα τραπέζι και να αναζητήσουν την αναγκαία κοινή συνισταμένη  για να μην  καταρρεύσει η  τρικομματική κυβέρνηση και να βρεθεί πάλι η χώρα μπροστά σε μια εκλογική περιπέτεια.

Παρά τις διαφορές  που υπάρχουν, παρά τις αντικειμενικές δυσκολίες λειτουργίας  μιας τρικομματικής κυβέρνησης, είναι απόλυτα αναγκαίο να βρεθεί  ένα νέο πλαίσιο συνεργασίας.Χωρίς ηγεμονισμούς, χωρίς προσωπικές βεντέτες, χωρίς  μικροκομματικές σκοπιμότητες οι τρεις αρχηγοί  οφείλουν  να συζητήσουν ανοικτά ,αλλά με διάθεση συνεργασίας  όλα τα προβλήματα που υπάρχουν και να χαράξουν μια νέα πορεία και για την κυβέρνηση και για τη χώρα
. Την ώρα που   έχουν αρχίσει να διακρίνονται κάποια αχνά έστω, σημάδια σταθεροποίησης της  οικονομίας, την ώρα που  όλοι σχεδόν οι εταίροι μας αναγνωρίζουν τις προσπάθειες και τις θυσίες του ελληνικού λαού είναι παράλογο να δυναμιτιστεί εκ των έσω αυτή προσπάθεια.Το πάθημα των περυσινών  εκλογικών αναμετρήσεων πρέπει επιτέλους να γίνει μάθημα  για όλους.

Η χώρα χρειάζεται σταθερότητα και αξιοπιστία  για να  μπορέσει επιτέλους να βγει από το τούνελ που βρίσκεται. Η περιπέτεια της ΕΡΤ  ας γίνει η αφορμή για να αφήσουν στην άκρη τους άκαιρους ανταγωνισμούς . Οι όποιες διαφορές στην ερμηνεία της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας  δεν μπορεί να οδηγήσουν στη διαιώνιση της κρίσης.Οφείλουν το συντομότερο δυνατό  να λύσουν την εκκρεμότητα αυτή  με συνεννόηση και συναίνεση.Είναι αδιανόητο να παραταθεί  η κρίση  για αυτό το θέμα και να απειλείται  η σταθερότητα της κυβέρνησης και  κατά συνέπεια και της χώρας.

 

πηγή: tovima.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ