2013-06-18 12:58:10
Φωτογραφία για Πάτρα: Έρευνα για δύο μαύρες «τρύπες» - Σε διαθεσιμότητα ο Aνθυπαστυνόμος που κατηγορείται για υπεξαίρεση
Κλιμάκια του Τμήματος Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ και του Λιμενικού έχουν βρεθεί το τελευταίο διάστημα στην Πάτρα για διαφορετικούς λόγους το καθένα.

Στην πρώτη περίπτωση η έρευνα που διενεργείται αφορά κατάχρηση ποσού που ξεπερνάει τα 300.000 ευρώ. Με το συγκεκριμένο ποσό επρόκειτο να καλυφθούν δαπάνες της Αστυνομικής Διεύθυνσης. Στο επίκεντρο βρίσκεται ανθυπαστυνόμος που είχε την ευθύνη της διαχείρισης των χρημάτων και έχει ήδη απομακρυνθεί από τη θέση του.

Σύμφωνα με άρθρο του Γ.Ηλιόπουλου στην εφημερίδα "Πελοπόννησος, στην περίπτωση του Λιμανιού, το κλιμάκιο των αξιωματικών βρέθηκε στην Πάτρα με πλήρη μυστικότητα τον Φεβρουάριο για να διερευνήσει καταγγελίες σύμφωνα με τις οποίες λιμενικοί επέτρεπαν σε υπέρβαρα φορτηγά την επιβίβασή τους σε πλοία για την Ιταλία.

Ήδη έχουν κληθεί να δώσουν εξηγήσεις τέσσερα στελέχη του Λιμενικού στην Πάτρα, μεταξύ αυτών και ανώτεροι αξιωματικοί και να διευκρινιστεί ο βαθμός εμπλοκής τους στην υπόθεση.


Οι πληροφορίες της «Π» αναφέρουν ότι έχουν δοθεί «καυτές» καταθέσεις από λιμενικούς που δηλώνουν ευθέως ότι επέτρεψαν σε φορτηγά να επιβιβαστούν σε πλοία με προορισμό την Ιταλία κατόπιν «άνωθεν εντολών». Κατά πόσο όμως οι συγκεκριμένες καταθέσεις αποτυπώνουν και τα πραγματικά περιστατικά και δεν ήταν αποτέλεσμα ενδοϋπηρεσιακών τριβών θα διαφανεί στην πορεία.

Σε διαθεσιμότητα ο Aνθυπαστυνόμος που κατηγορείται για υπεξαίρεση

Παράλληλα, σε διαθεσιμότητα τέθηκε σήμερα ο Ανθυπαστυνόμος της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αχαΐας που κατηγορήθηκε για την υπεξαίρεση άνω των 350.000 ευρώ από την οικονομική διαχείριση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αχαΐας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από σήμερα έχει εγκατασταθεί στην Αστυνομική Διεύθυνση Αχαΐας κλιμάκιο της Οικονομικής Επιθεώρησης του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. εντεταλμένο για τη σύνταξη πορίσματος προκειμένου να εξακριβωθεί το ποσό της υπεξαίρεσης.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της Αστυνομίας αναφέρει:

"Με Απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας τέθηκε σε διαθεσιμότητα Ανθυπαστυνόμος της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αχαΐας και διατάχθηκε σε βάρος του Ένορκη Διοικητική Εξέταση, μετά το σχηματισμό ποινικής δικογραφίας από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας, για ταμειακό έλλειμμα στη διαχείριση της οικείας Αστυνομικής Διεύθυνσης."
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ