2013-06-19 14:03:06
Φωτογραφία για ΟΚΑΝΑ: Περισσότερα από 3 χρόνια αναμονή στη λίστα για απεξάρτηση
Περίπου 2.500 γυναίκες στην Ελλάδα αντιμετωπίζουν χρόνιο πρόβλημα εξάρτησης από την ηρωίνη, ενώ ο αντίστοιχος αριθμός των ανδρών είναι 18.038. Το παραπάνω στοιχείο έδωσε στη δημοσιότητα την Τρίτη η πρόεδρος του Οργανισμού Κατά των Ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ) κυρία Μένη Μαλλιώρη. Όπως είπε, σύμφωνα με τα στοιχεία για τους θανάτους οι οποίοι σχετίζονται άμεσα με τη χρήση ναρκωτικών ουσιών κατά την τελευταία δεκαετία, το ποσοστό το οποίο αφορά τις γυναίκες κυμαίνεται μεταξύ 5,2% και 12,8%.

Σύμφωνα με την κυρία Μαλλιώρη, στα προγράμματα υποκατάστασης του ΟΚΑΝΑ έχουν ενταχθεί 1.200 γυναίκες με εξάρτηση από την ηρωίνη, οι οποίες αποτελούν το 15% περίπου των θεραπευομένων του Οργανισμού.

Λίστα αναμονής μόνο στην Αθήνα

Η πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ επιβεβαίωσε για άλλη μία φορά ότι λίστα αναμονής για ένταξη σε πρόγραμμα του Οργανισμού υπάρχει μόνο στην Αθήνα. Ακόμη κι εκεί όμως, ο χρόνος αναμονής έχει μειωθεί στα τριάμισι χρόνια από επτάμισι που ήταν παλαιότερα. Οι θεραπευόμενοι του ΟΚΑΝΑ ανέρχονται σε 8.500, από 4.500 που ήταν πριν από πολύ λίγα χρόνια.

Από την πλευρά της, η νέα εθνική συντονίστρια για τα ναρκωτικά κυρία Τέτα Παπουτσοπούλου τόνισε μεταξύ άλλων ότι «προτεραιότητά μας είναι η συνεργασία, η συνανάπτυξη και η αλληλεγγύη μεταξύ των εμπλεκομένων φορέων».
attacktv.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Παίρνει Λόπεθ ο ΠΑΟΚ!
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Παίρνει Λόπεθ ο ΠΑΟΚ!
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ