2013-06-19 16:27:05
Φωτογραφία για Η “σφαλιάρα” του Προέδρου του ΣτΕ στην ΕΡΤ
Γράφει ο Τάκης Κωτσιόπουλος

Εάν διαβάσουμε προσεκτικά την απόφαση του Πρόεδρου του ΣτΕ, θα δούμε, ότι, με τον τρόπο που τη διατυπώνει, αφήνει να εννοηθεί ότι η ΕΡΤ, μέχρι τώρα, δεν υπηρετούσε το δημόσιο συμφέρον.

Αντιγράφω από την απόφαση του Προέδρου του ΣτΕ:

“2. Τη λήψη από τους συναρµόδιους Υπουργό Οικονοµικών και Υφυπουργό στον Πρωθυπουργό των αναγκαίων οργανωτικών µέτρων για τη συνέχιση της µετάδοσης ραδιοτηλεοπτικών εκποµπών και τη λειτουργία διαδικτυακών ιστοτόπων από δηµόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα για το χρονικό διάστηµα έως τη σύσταση και λειτουργία νέου φορέα που θα υπηρετεί το δηµόσιο συµφέρον”

Αυτό το: “που θα υπηρετεί το δηµόσιο συµφέρον” είναι η μεγαλύτερη “σφαλιάρα” που έχει ρίξει άνθρωπος στην ΕΡΤ, υπονοεί ότι η ΕΡΤ δεν υπηρετούσε το δημόσιο συμφέρον.

Ο λόγος που δεν υπηρετούσαν το δημόσιο συμφέρον, δεν ήταν ότι δεν ήθελαν. Δεν υπηρετούσαν το δημόσιο συμφέρον επειδή δεν ήξεραν ποιο είναι, επομένως δεν μπορούσαν να το υπηρετήσουν.


Ένας γιατρός πχ υπηρετεί το δημόσιο συμφέρον, γιατί συντελεί στο να έχουν καλή υγεία οι πολίτες και να παραγάγουν περισσότερο πλούτο. Εάν ρωτούσες έναν εργαζόμενο στην ΕΡΤ: με ποιον τρόπο συμβάλεις στην παραγωγή του πλούτου; δε θα ήταν σε θέση να σου απαντήσει.

Δε γνώριζαν οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ ότι αυτός που πλήρωνε το μισθό τους ήταν τα προϊόντα που παράγαμε και οι υπηρεσίες που παρείχαμε στους αλλοδαπούς. Δε συντελούσαν ώστε αυτά να αυξάνονται.

Μου προκαλεί έκπληξη η στάση των κυρίων Κουβέλη και Βενιζέλου.

Για ένα "καπρίτσιο" κάνουν “έκπτωση” στο δημόσιο συμφέρον.

Δεν υπηρετεί το δημόσιο συμφέρον, στο μεσοδιάστημα, μέχρι τη δημιουργία της ΝΕΡΙΤ, να λειτουργούν την ΕΡΤ αυτοί, που δε γνώριζαν ποιο είναι το δημόσιο συμφέρον.

Οι πολιτικοί των άλλων κομμάτων, οι λαϊκιστές, επωφελούνταν γιά δεκαετίες από την ΕΡΤ.

Εάν οι της ΕΡΤ δεν ήσαν μετριότητες δε θα “επιβίωναν” (πολιτικά) οι μετριότητες.

Διότι λαϊκιστής = μέτριος.

Δε μου αρέσουν οι “νεκροψίες” ούτε τα “ευχολόγια”, ο λόγος όμως που θα ασχοληθώ με το παρελθόν της ΕΡΤ και θα ξαναγράψω πράγματα που έχω γράψει πολλές φορές - όταν έπρεπε- είναι για να μην επαναλάβουν οι επόμενοι τα ίδια λάθη.

Η ΕΡΤ, αν και μοιάζει “αθώα” και άμοιρη ευθυνών, είναι, κατ’ εμέ, η “πεταλούδα” αυτή που με “το φτερούγισμά της” θα σταματούσε την “καταιγίδα”.

“Το φτερούγισμα της πεταλούδας ΕΡΤ” συντέλεσε στη δημιουργία της “καταιγίδας”.

Η ΕΡΤ – η τηλεόραση γενικότερα – μπορούσε να συμβάλλει στην ανάπτυξη πολύ περισσότερο από τους πολιτικούς και την κυβέρνηση.

Το τι έπρεπε να είχε κάνει η ΕΡΤ για να συμβάλει στην ανάπτυξη το έχω γράψει πολλές φορές.

Συγκεκριμένα πράγματα, 1. 2. 3. 4. Όχι αερολογίες.

[1. Η συμβολή της ΕΡΤ στην ανάπτυξη (2012)

(http://frenostonkatiforo.blogspot.gr/2012/07/blog-post.html)

2. Τα Μ.Μ.Ε. ως ένας από τους συντελεστές της κρίσης (2010)

(http://frenostonkatiforo.blogspot.gr/2010/11/deduction.html) ]

Συγκεκριμένα πράγματα θα πει, πως πας στο γραφείο σου το πρωί και κάνεις κάτι.

Κάτι που δεν έκανες μέχρι τώρα.

Και αυτό το κάτι είναι ο πιο σημαντικός κρίκος για την έξοδο από την κρίση.

Το κοινό πού έχουν οι δημοσιογράφοι – οι άνθρωποι της τηλεόρασης γενικά – με τους λαϊκιστές πολιτικούς (που είναι η πλειοψηφία), ως προς την ανάπτυξη, είναι ότι το μόνο που ξέρουν για την ανάπτυξη είναι η λέξη “ανάπτυξη” και μερικές “προσευχές” για την ανάπτυξη.

Θα δώσω έναν ορισμό για το τι είναι η "ανάπτυξη", τέτοιον, ώστε να καταλάβουν όλοι στο πως μπορούσαν και μπορούν να συμβάλουν για να έρθει:

Ανάπτυξη = το αποτέλεσμα στην οικονομία από τη συστηματική κατανάλωση εγχώριων προϊόντων.

Ύφεση = το αποτέλεσμα στην οικονομία από τη συστηματική κατανάλωση εισαγόμενων προϊόντων.

Πατριώτης = αυτός που καταναλώνει ελληνικά προϊόντα, όταν αυτά υπάρχουν.

Αξίωμα:

Όταν δε δανείζεσαι και αγοράζεις εισαγόμενα, ο μισθός σου θα μειώνεται συνεχώς, ώστε να μην μπορείς να αγοράσεις εισαγόμενα.

Εάν αγοράζεις εισαγόμενα δανειζόμενος, δε θα μειωθεί ο μισθός σου τώρα, αλλά θα μειωθεί πολύ -και απότομα- όταν έρθει η ώρα να ξεπληρώσεις τα δάνεια.

Τα είχες ακούσει αυτά στην τηλεόραση; Όχι.

Ένας από τους λόγους που έπρεπε να είχε κλείσει, αρκετά χρόνια πριν, αυτή η ΕΡΤ ήταν αυτός. Ότι δηλαδή δεν άκουσες ποτέ αυτά που προανέφερα.

Δε σε πληροφόρησαν δηλαδή, ότι η κρίση οφείλεται αποκλειστικά και μόνο στο ότι αγοράζεις εισαγόμενα.

Το γιατί συμβαίνει αυτό είναι μεγάλο θέμα. Με αυτό έπρεπε να ασχολούνται οι δημοσιογράφοι και όχι σε πια ταβέρνα έφαγε ο Αλέξης.

Με το “λουκέτο” που μπήκε στην ΕΡΤ θα “ξυπνήσουν” οι υπόλοιποι.

Θα καταλάβουν άπαντες ότι έχουν χρέος να συμβάλουν, ώστε να υπάρξει ανάπτυξη.

Τα στελέχη των μεγάλων ιδιωτικών καναλιών πρέπει να ξέρουν πως σε λίγο, που τα δανεικά θα τελειώσουν, θα έρθει η σειρά τους, εάν δεν “ξυπνήσουν” γρήγορα.

Δημοσιογράφοι ξυπνήστε! Βάλτε στο περιθώριο τους λαϊκιστές πολιτικούς.

Με αυτά που λένε αποπροσανατολίζουν τους πολίτες, συντελούν έτσι στη μείωση του πλούτου, επομένως στη μείωση του εισοδήματος όλων.

Αυτοί ευθύνονται για τη μείωση του μισθού σου.

Εάν δεν τους “στριμώξεις” με τα επιχειρήματά σου, σε λίγο θα μείνεις άνεργος.

frenostonkatiforo.blogspot.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ