2013-06-19 21:22:05
Φωτογραφία για ΜΟΝΤΕΣΤΟ : ΠΕΡΑΣΑ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ
Με τα καλύτερα λόγια για την τριετή παρουσία του στον Ολυμπιακό μίλησε ο Φρανσουά Μοντέστο σε συνέντευξη που παραχώρησε σε γαλλικά ΜΜΕ με αφορμή την μεταγραφή του στην Μπαστιά.

Τον ενθουσιασμό του για τα τρία υπέροχα χρόνια που πέρασε στο Θρύλο, με την φανέλα του οποίου κατέκτησε ισάριθμα πρωταθλήματα και δύο Κύπελλα Ελλάδας εξέφρασε ο Κορσικανός μεσοαμυντικός.

Ο Μοντέστο με αφορμή την επιστροφή του στο «Σαμπιονά» και την μεταγραφή του στην Μπαστιά στη συνέντευξή του τόνισε ότι νιώθει έντονα δεμένος με τον Ολυμπιακό, ενώ δεν παρέλειψε να επισημάνει ότι ήταν ...πεπρωμένο για τον ίδιο να ολοκληρώσει την καριέρα του στην ομάδα που είαι συνδεδεμένος συναισθηματικά:

«Ήταν το... πεπρωμένο μου η Μπαστιά από την στιγμή που τελείωσε το συμβόλαιό μου με τον Ολυμπιακό. Πρόκειται για μία ιστορία αγάπης που κρατάει χρόνια. Έχω ακόμα να παίξω ένα με δύο χρόνια. Μετά θα σταματήσω. Θέλω να τελειώσω καλά την καριέρα μου. Σίγουρα το να ολοκληρώσω την ποδοσφαιρική μου πορεία στην Μπαστιά δεν ήταν κάτι που είχα σκεφτεί. Ο προπονητής της Μπαστιά με ήθελε καιρό τώρα αλλά εγώ δεν συμφωνούσα.


Ένιωθα δεμένος με τον Ολυμπιακό και είχα στο μυαλό μου ακόμα και το να τελειώσω την καριέρα μου εκεί. Όμως υπάρχουν πράγματα στην ζωή που δεν μπορείς να ελέγξεις. Μετά από τρία φανταστικά χρόνια εκεί, η συμφωνία μου με την ομάδα έλαβε τέλος. Υπήρξε ενδιαφέρον για μένα από άλλες ομάδες από την Γαλλία, τις ΗΠΑ και την Αυστραλία όμως προτίμησα να πάω εκεί όπου άρχισαν όλα. Η Μπαστιά είναι η δική μου ομάδα. Πήγα εκεί πριν καλά καλά γίνω επαγγελματίας.

Τώρα που τα σκέφτομαι ξανά όλα ήταν όμορφα τότε. Τώρα απλά θέλω να κερδίσω πιο πολλές εμπειρίες. Δεν θα βιαστώ να σταματήσω (γέλια) και ελπίζω να βοηθήσει σε αυτό η Μπαστιά. Στην Γαλλία άλλωστε στα 21 σου δεν θεωρείσαι και τόσο νέος σε ηλικία. Στα 30 σου είσαι μάλλον αρκετά μεγάλος. Στο λένε κιόλας. Είναι η λογική και η νοοτροπία των Γάλλων και δεν θα αλλάξει ποτέ. Έτσι στην καριέρα σου στην Γαλλία θα είσαι καλά στα 25 με 28 σου χρόνια. Στον Ολυμπιακό πέρασα τρία καλά χρόνια και στο διάστημα αυτό έδωσα πολλά ματς σε Ελλάδα και Τσάμπιονς Λιγκ.

Στην Ίντερ ο Ζανέτι έφτασε σε μεγάλη ηλικία και ενώ πήρε και Τσάμπιονς Λιγκ. Εάν είσαι επαγγελματίας και σοβαρός μπορείς να συνεχίζεις να παίζεις για όσο θες χωρίς πρόβλημα. Στο Τσάμπιονς Λιγκ είχα την ευκαιρία να παίξω με γαλλικές ομάδες, όπως με την Μαρσέιγ και την Μονπελιέ, όπου και κερδίσαμε αγώνες. Για μένα το Σαμπιονά παραμένει ένα από τα πιο δύσκολα και σκληρά πρωταθλήματα στην Ευρώπη.

Απαιτείται συγκέντρωση, προσήλωση, δύναμη και καλή φυσική κατάσταση γιατί έχει πολλές επαφές και ενώ δέχεσαι και πολύ πρέσινγκ όταν αγωνίζεσαι. Το 2004 το επίπεδο δεν ήταν τόσο κακό αλλά μετά από λίγα χρόνια έπεσε. Τώρα όμως με την έλευση επενδυτών από την Ρωσία και το Κατάρ το επίπεδο ανεβαίνει ξανά. Οι ομάδες από την Γαλλία πηγαίνουν καλύτερα».
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ