2013-06-19 21:53:02
Φωτογραφία για Ομπάμα: «Σώθηκαν ζωές χάρη στις τηλεφωνικές παρακολουθήσεις της NSA»
Στο πρόγραμμα παρακολουθήσεων της NSA και στην απόφαση των ΗΠΑ να ξεκινήσουν απευθείας συνομιλίες με τους Ταλιμπάν αναφέρθηκε... ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με την Άνγκελα Μέρκελ στο Βερολίνο.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ είπε ότι σώθηκαν ζωές από το πρόγραμμα της Εθνικής Υπηρεσίας Ασφαλείας (NSA).

Tουλάχιστον 50 απειλές αποτράπηκαν, εξαιτίας των τηλεφωνικών στοιχείων και των διαδικτυακών πληροφοριών στις οποίες είχε πρόσβαση η NSA, υποστήριξε ο αμερικανός πρόεδρος.

Πρόσθεσε ότι αυτές οι απειλές δεν αφορούσαν μόνο τις ΗΠΑ αλλά και άλλες χώρες όπως η Βρετανία.

Τόνισε ότι τα προγράμματα υπόκεινται σε αυστηρή εποπτεία από δικαστήρια και είναι περιορισμένης εμβέλειας διευκρινίζοντας ότι οι ΗΠΑ έχουν βρει τη σωστή ισορροπία ανάμεσα στην εθνική ασφάλεια και τις ελευθερίες των πολιτών.

Από την πλευρά της, η Άνγκελα Μέρκελ είπε ότι το θέμα συζητήθηκε στη συνάντησή της με τον Ομπάμα. Πρόσθεσε ότι η αναλογικότητα και η ισορροπία είναι σημαντικά όταν μιλάει κανείς για παρακολουθήσεις.


Για το Αφγανιστάν

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ δήλωσε ότι καλωσορίζει την ανακοίνωση του προέδρου του Αφγανιστάν, Χαμίντ Καρζάι, ότι οι αφγανικές δυνάμεις θα αναλάβουν σύντομα την πλήρη ευθύνη για την ασφάλεια της χώρας του από την στρατιωτική αποστολή του NATO και τις αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις.

Σε ό,τι αφορά τη Συρία, ο Ομπάμα αρνήθηκε να περιγράψει το είδος της στρατιωτικής βοήθειας που θα παράσχουν οι ΗΠΑ στους αντάρτες. Παράλληλα, χαιρέτισε την ανακοίνωση των ηγετών των χωρών της G8 για να βρεθεί ειρηνική λύση στη Συρία.

Αν και οι ηγέτες δεν συμφώνησαν για το εάν ο σύρος πρόεδρος, Μπασάρ Αλ Άσαντ, πρέπει να αποχωρήσει, ο αμερικανός πρόεδρος είπε πως ο ίδιος έχει αποφασίσει πως δεν είναι δυνατόν να αποκτήσει ξανά ο Άσαντ την νομιμότητά του.

Σε ομιλία που θα δώσει στην Πύλη του Βραδεμβούργου αναμένεται να ανακοινώσει τον στόχο των ΗΠΑ για νέα συμφωνία με τη Μόσχα για μείωση των πυρηνικών κεφαλών.
tanea.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ