2013-06-20 03:02:03
Φωτογραφία για Ικανοποίηση στο ΥΠΕΚΑ για την προσφορά της SOCAR
Την ικανοποίησή του για τη νέα βελτιωμένη προσφορά που κατέθεσε η SOCAR για την εξαγορά του 66% των μετοχών του ΔΕΣΦΑ, εξέφρασε ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Ασημάκης Παπαγεωργίου μιλώντας σήμερα στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής. Πρόκειται για μια εξαιρετική εξέλιξη για τη χώρα, είπε ο υφυπουργός, και ενημέρωσε τους βουλευτές ότι η προσφορά είναι αντικείμενο επιστολής από τη SOCAR στο ΤΑΙΠΕΔ. Ως προς την πορεία της υπόθεσης, ο κ. Παπαγεωργίου εξήγησε ότι η προσφορά, αφού εγκριθεί από το ΤΑΙΠΕΔ, θα πάει στο Ελεγκτικό Συνέδριο και από εκεί στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανταγωνισμού.

Όπως εκτίμησε ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, η εξαγορά του ΔΕΣΦΑ από τη SOCAR αυξάνει τις πιθανότητες επιλογής του αγωγού TAP για μεταφορά φυσικού αερίου στην Ευρώπη. «Θέλω να πιστεύω ότι μετά από αυτές τις εξελίξεις θα υπάρξει ακόμη μια θετική εξέλιξη για τη χώρα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο υφυπουργός επισημαίνοντας ότι δημιουργούνται άλλου είδους συνέργιες πλέον.


Ο κ. Παπαγεωργίου ρωτήθηκε για τα προβλήματα που προέκυψαν στο διαγωνισμό με τη διεκδίκηση της ΔΕΠΑ και ειδικότερα για το ρόλο που διαδραμάτισε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανταγωνισμού στην εξέλιξη. Όπως απάντησε, η ελληνική κυβέρνηση, αμέσως μετά την απόφαση της μη συμμετοχής της Gazprom έλαβε τέτοιες πληροφορίες, αλλά όπως τόνισε δεν γνωρίζει αν αυτό έπαιξε καταλυτικό ρόλο στην απόφαση της Gazprom να μην επιμείνει στη συμμετοχή της.

Ταυτόχρονα ο υφυπουργός διέψευσε ότι η Gazprom μπορεί να αποσύρθηκε λόγω των ανεξόφλητων υποχρεώσεων που υπάρχουν προς τη ΔΕΠΑ. «Οι υποψήφιοι είχαν ενημερωθεί για όλα τα δεδομένα και για τους ανεξόφλητους λογαριασμούς», είπε ο κ. Παπαγεωργίου και προσέθεσε ότι οι οφειλές δεν είναι τόσο υψηλές όσο τις εμφάνισαν δημοσιεύματα. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ