2013-06-20 20:10:05
Φωτογραφία για Γαλλία: Ο Ελί Βιζέλ θα γράψει ένα βιβλίο με τον Ομπάμα
Δύο νομπελίστες της Ειρήνης στην τιμή του ενός: ο 84άχρονος συγγραφέας Ελί Βιζέλ, επιζών του Ολοκαυτώματος, επιβεβαίωσε στη γαλλική εφημερίδα "Λα Κρουά" πως... υπάρχει σχέδιο για την έκδοση ενός βιβλίου με τον αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα, η συγγραφή του οποίου θα αρχίσει στις αρχές του 2015.

Ο ρουμανικής καταγωγής Αμερικανός συγγραφέας, ο οποίος τιμήθηκε το 1986 με το βραβείο Νόμπελ Ειρήνης, είχε ήδη αναφερθεί σ' αυτό το σχέδιο στις 2 Νοεμβρίου μιλώντας στην ισραηλινή εφημερίδα "Χααρέτζ".

Ο Ελί Βιζέλ, συγγραφέας πολλών βιβλίων, μεταξύ των οποίων "Η Νύκτα" (1958), διευκρίνισε στη γαλλική εφημερίδα ότι θα αρχίσουν τη συγγραφή αυτού του κοινού έργου στα μέσα της θητείας του Μπαράκ Ομπάμα, στην αρχή του 2015. Η δεύτερη τετραετής θητεία του προέδρου των ΗΠΑ, ο οποίος έχει τιμηθεί επίσης με το Νόμπελ Ειρήνης, άρχισε στις 20 Ιανουαρίου.

Οι δύο άνδρες γνωρίζονται καλά. Ο Μπαράκ Ομπάμα άκουσε τον Ελί Βιζέλ για πρώτη φορά όταν ήταν φοιτητής. Έγιναν φίλοι το 2009, όταν ο αμερικανός πρόεδρος τον προσκάλεσε στην επίσκεψή του στο στρατόπεδο συγκέντρωσης του Μπούχενβαλντ, όπου ο Βιζέλ είχε εκτοπιστεί και όπου ο πατέρας του είχε αφήσει την τελευταία του πνοή.


Ο Ελί Βιζέλ έχει ήδη εργασθεί για το Λευκό Οίκο επί Τζίμι Κάρτερ, ο οποίος τον είχε διορίσει το 1978 επικεφαλης της προεδρικής Επιτροπής για το Ολοκαύτωμα.

Ερωτηθείς σχετικά με το περιεχόμενο του βιβλίου, ο συγγραφέας δήλωσε προς τη "Λα Κρουά": "θα είναι όπως το 'Ενθυμήσεις για δύο φωνές' που έκανα με τον Μιτεράν", τον γάλλο σοσιαλιστή πρόεδρο. Το βιβλίο αυτό είχε κυκλοφορήσει το 1995.

Στην εφημερίδα "Χααρέτζ" είχε πει αναφορικά με τη σχέση του με τον πρόεδρο των ΗΠΑ: "Μιλάμε για φιλοσοφία, για περισυλλογή, για ιδέες, αλλά ποτέ για πολιτική.

Ο Μπαράκ Ομπάμα έχει γράψει ο ίδιος πολλά βιβλία, μεταξύ των οποίων μια αυτοβιογραφία με τίτλο "Τα όνειρα του πατέρα μου".
e-typos.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ