2013-06-21 11:47:17
Φωτογραφία για «Ξέπλεναν» εκατομμύρια ευρώ από εμπόριο ηρωίνης - Aναμεμιγμένοι και κρατούμενοι στον Άγιο Στέφανο
Μέσω εταιρειών μεταφοράς χρημάτων, όπως η Western Union, «ξέπλυνε» ποσό ύψους 2 εκατ. ευρώ κύκλωμα διακίνησης ηρωίνης που εξαρθρώθηκε από τη Δίωξη Ναρκωτικών Λάρισας. Για την υπόθεση κατηγορούνται συνολικά 60 άτομα (25 συνελήφθησαν τη Δευτέρα), ενώ μέσω Interpol ερευνάται ο ρόλος 45 ακόμα ατόμων που εμφανίζονται ως καταθέτες ή παραλήπτες χρημάτων στο εξωτερικό.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., χρήματα κατέληγαν (μέσω της Western Union) σε Αλβανία (Τίρανα, Αγ. Σαράντα), Βουλγαρία (Πετσίτσι, Σόφια), Σερβία (Βελιγράδι), Τουρκία, Ιταλία (Ρώμη, Μιλάνο), Μ. Βρετανία (Λίβερπουλ) και Ρωσία. Τα ποσά που διακινούνταν κάθε φορά κυμαίνονταν μεταξύ 500 και 1.000 ευρώ, ώστε τα μέλη του κυκλώματος να μην κινούν υποψίες. Εκτός των εμβασμάτων, χρήματα του κυκλώματος βρέθηκαν κατατεθειμένα και στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.

Οι εγκέφαλοι

Σύμφωνα με τη Δίωξη Ναρκωτικών Λάρισας, εγκέφαλοι του κυκλώματος είναι 51χρονος Ελληνας, κάτοικος Τρικάλων, και δύο Βούλγαροι, από τους οποίους ο ένας, 38 ετών, είναι κρατούμενος των φυλακών Γρεβενών. Ηγετικό ρόλο αποδίδει η ΕΛ.ΑΣ. σε δύο ακόμα Βούλγαρους, που όμως δεν έχουν πλήρως ταυτοποιηθεί.


Αλλωστε, από τους συνολικά 60 κατηγορούμενους για συμμετοχή στο κύκλωμα, 13 είναι ήδη κρατούμενοι σε διάφορες φυλακές της χώρας, όπως τα Γρεβενά, τα Τρίκαλα, ο Αγ. Στέφανος (Πάτρα) κ.α. Αυτοί εισήγαγαν και διακινούσαν στη φυλακή ηρωίνη και κινητά τηλέφωνα.

Το κύκλωμα ξεκίνησε να δραστηριοποιείται τον Νοέμβριο του 2012 και στο διάστημα που μεσολάβησε μέχρι σήμερα φέρεται να διακίνησε 18 κιλά ηρωίνη προερχόμενη από την Αλβανία, την Τουρκία και τη Βουλγαρία. Στις περίπου 20 έρευνες στα σπίτια των κατηγορουμένων βρέθηκαν συμπληρωματικά 1,2 κιλά κάνναβη, 7 δενδρύλλια κάνναβης, 500 ναρκωτικά χάπια, υπολείμματα βουπρενορφίνης και 2 φιαλίδια υγρής μεθαδόνης.

Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν χθες, οι «εγκέφαλοι» της σπείρας δεν συμμετείχαν (για λόγους αυτοπροστασίας) στις αγοραπωλησίες ναρκωτικών, ενώ οι μεταφορές των χρημάτων μέσω της Western Union γίνονταν επ’ ονόματι τρίτων. Οι δοσοληψίες των ναρκωτικών αντίστοιχα γίνονταν στα πάρκινγκ πολυκαταστημάτων είτε σε προκαθορισμένα σημεία (π.χ. πινακίδες σήμανσης) κατά μήκος της εθνικής οδού.

Στο πλαίσιο της επιχείρησης σύλληψης των μελών του κυκλώματος, έρευνες έγιναν τη Δευτέρα σε Τρίκαλα, Θεσσαλονίκη, Κοζάνη, Κατερίνη και Καστοριά. Εκτός των ναρκωτικών, κατασχέθηκαν κάρτες sim, κινητά τηλέφωνα, αυτοκίνητα καθώς και παραστατικά από εταιρεία μεταφοράς χρημάτων, από τα οποία προκύπτει διακίνηση ποσών ύψους 47.000 ευρώ.

Πηγή: kathimerini
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ