2013-06-27 18:02:05
Φωτογραφία για Αθώοι οι «σεκιουριτάδες» για τη ληστεία
Αθώοι κρίθηκαν από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Χανίων, 7 χρόνια μετά, οι δύο υπάλληλοι εταιρείας security που είχαν κατηγορηθεί για τη ληστεία... του αιώνα, με λεία 1,25 εκ. ευρώ, στα Σίσαρχα.

Οι δύο, με καταγωγή από τα Ανώγεια, που κατηγορούνταν για διακεκριμένη περίπτωση κλοπής, είχαν δηλώσει εξαρχής αθώοι, ενώ όπως είχε αναφερθεί, είχε κινδυνεύσει η ζωή τους και ο ένας είχε γκρεμιστεί με αποτέλεσμα να υποστεί στο πόδι συντριπτικό κάταγμα.

Απαλλακτική ήταν στην πρόταση της και η εισαγγελέας έδρας. Η απόφαση επέφερε μεγάλη ανακούφιση στους δύο άνδρες και στις οικογένειες τους καθώς πλέον κλείνει ένα δύσκολο κεφάλαιο στην ζωή τους τόσο σε δικαστικό όσο και σε κοινωνικό επίπεδο. Την ικανοποίηση τους εξέφρασαν και οι συνηγόροι τους, Βενιζέλος Κάββαλος και Άγγελος Πάρσαλης αντίστοιχα.

Η κινηματογραφική ληστεία είχε σημειωθεί τον Μάρτιο του 2006. Tο θωρακισμένο όχημα ανηφόριζε για τα Ανώγεια, όταν στα όρια των δύο νομών, ένα μικρό κόκκινο FIAT, χωρίς αριθμό κυκλοφορίας που ερχόταν από την αντίθετη κατεύθυνση, έπεσε πάνω στο όχημα της εταιρείας, δίδοντας στον οδηγό και τον συνοδηγό την αρχική εντύπωση ότι επρόκειτο για σύγκρουση.


Δεν πρόλαβαν να συνέλθουν από το αναπάντεχο συμβάν και αντίκρισαν τρία οπλισμένα άτομα με καλάσνικοφ, κουκούλες και γάντια. Οι τρεις ληστές άρχισαν να πυροβολούν στον αέρα για εκφοβισμό ενώ χτύπησαν με μια βαριοπούλα το μπροστινό τζάμι του αυτοκινήτου για να τρομοκρατήσουν περισσότερο τους δύο επιβάτες και να τους αναγκάσουν να ανοίξουν τις πόρτες.

Στη συνέχεια, με γρήγορες κινήσεις τους έβγαλαν βίαια από το θωρακισμένο όχημα χτυπώντας τους με μπουνιές και κλωτσιές, όπως είχαν υποστηρίξει οι δύο υπάλληλοι.
cretalive.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ