2013-07-06 08:33:44
Φωτογραφία για FT: Έλληνες κομμουνιστές έσωσαν τους fund managers
Από Alex Barker (Βρυξέλλες) και Madison Marriage (Λονδίνο)

Το κομουνιστικό δίδυμο στο ευρωκοινοβούλιο, Γ. Τούσσας και Χ. Αγγουράκης, θα συνέτριβαν τον καπιταλισμό. Τελικά συνέβαλαν σε μία νίκη ορόσημο για την χρηματοοικονομική βιομηχανία, υπερασπιζόμενοι τα παχυλά μπόνους του κλάδου.

Οι διαχειριστές κεφαλαίων της Ευρώπης θα πρέπει τελικά να ευχαριστήσουν δύο Έλληνες ευρωβουλευτές του ΚΚΕ που έσωσαν τους υψηλά αμειβόμενους του χρηματοοικονομικού κλάδου από την επιβολή πλαφόν στα μπόνους.

Το κομουνιστικό δίδυμο στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο, Γιώργος Τούσσας και Χαράλαμπος Αγγουράκης, θα συνέτριβαν τον καπιταλισμό και τις όποιες διατάξεις που ενδεχομένως να προστατεύουν τους επενδυτές. Κατέληξαν όμως, να αντιστοιχούν στο ήμισυ των ψήφων των αναποφάσιστων με αποτέλεσμα την πολιτική νίκη ορόσημο της χρηματοοικονομικής βιομηχανίας καθώς απετράπη η επιβολή του σχεδίου για την επέκταση των αυστηρών κανόνων στις αμοιβές πέρα από τον τραπεζικό κλάδο.


«Αυτοί οι Σταλινιστές ήταν κατά το ήμισυ το πρόβλημα» δήλωσε ο Sven Giegold, μέλος των Πρασίνων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο του οποίου η πρόταση για επιβολή αυστηρότερων μέτρων στα μπόνους και τις αμοιβές απόδοσης καταψηφίστηκε.

Αν και η ψηφοφορία άμεσα αφορούσε τη μεταρρύθμιση των κεφαλαίων UCITS, ένα λιανικό επενδυτικό προϊόν με καθαρές τοποθετήσεις 6,4 τρισ. ευρώ, θα προκαλούσε μία ευρύτερη αρχή: Θα μπορούσε το πλαφόν στα μπόνους των τραπεζιτών να επεκταθεί στον ευρύτερο χρηματοοικονομικό κλάδο;

Περισσότερα πατήστε Euro2day
InfoGnomon
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ