2013-07-08 10:37:03
Φωτογραφία για Χτύπημα κάτω από τη μέση για τους δήμους η κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας λέει ο Γιάννης Μίχας – Άφαντη η δημοτική αρχή Πειραιά
Για απόφαση που αποστερεί από την Τοπική Αυτοδιοίκηση α’ βαθμού ένα από τα πιο ισχυρά όπλα που είχε στα χέρια της για την άσκηση και εφαρμογή των αρμοδιοτήτων της κάνει λόγο ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στον Δήμο Πειραιά Γιάννης Μίχας μετά τις ανακοινώσεις περί κατάργησης του θεσμού της Δημοτικής Αστυνομίας.

Παράλληλα επεσήμανε πως η συναινετική στην απόφαση της Κυβέρνησης σιωπή του λαλίστατου για κάθε πιθανό και απίθανο θέμα δημάρχου Πειραιά επιβεβαιώνει για ακόμη μια φορά ότι δρα περισσότερο ως κομματάρχης και λιγότερο ως ο πρώτος πολίτης της πόλης του μεγάλου λιμανιού.

Ειδικότερα ο κ. Μίχας τόνισε ότι «Η απόφαση της Κυβέρνησης για κατάργηση της δημοτικής αστυνομίας συνιστά ένα ακόμη χτύπημα κάτω από τη μέση για την Τοπική Αυτοδιοίκηση στην χώρα μας και ακόμη μία απόδειξη ότι δεν υπάρχει κανένας απολύτως σχεδιασμός για την αναδιάρθρωση του δημοσίου τομέα
. Οι yes men των Υπουργείων αντί να κόψουν τη Λερναία Ύδρα της γραφειοκρατίας, καταργούν παραγωγικές δομές που αποδεδειγμένα προσφέρουν σημαντικές υπηρεσίες. Και την ίδια ακριβώς στιγμή που οι Δήμοι αποδομούνται, τα Υπουργεία και το υδροκέφαλο κεντρικό κράτος παραμένει ανέγγιχτο. Είναι πλέον προφανές ότι το πρόβλημα δεν το έχει ο μεγάλος ασθενής όπως έχουμε συνηθίσει να λέμε τον δημόσιο τομέα, αλλά ο γιατρός, δηλαδή η Κυβέρνηση, που ακολουθεί τη λογική του πονάει χέρι κόψει κεφάλι» και πρόσθεσε «Οι εργαζόμενοι δεν είναι νούμερα και αριθμοί και δεν μπορεί να οδηγούνται εν μια νυκτί στο απόσπασμα. Καμία απόλυση εργαζομένου δεν νομιμοποιείται να προχωρήσει εάν δεν γίνει πρώτα ολοκληρωμένος σχεδιασμός για την αναδιάρθρωση του δημοσίου μέσα από διάλογο στο Κοινοβούλιο και με όλους τους συναρμόδιους φορείς. Καλούμε τον Δήμαρχο Πειραιά να διαχωρίσει τη θέση του από τους κουμπάρους και κομματικούς ομόσταβλούς του και να αποδείξει ότι δεν λειτουργεί ως κομματάρχης αλλά ως πρώτος πολίτης αυτής της πόλης. Γιατί και τα δύο μαζί δεν γίνεται. Ή θα υπερασπίζεται τα συμφέροντα της πόλης του ή του κόμματός του».
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ